Ez így nem lesz zsúfolt? (Halnépesség)
54 liter
- 6db Black Bee garnéla (Caridina cf. cantonensis )
- 6db Zöldsávos törperazbóra (Boraras Brigittae)
- 2db Törpe szívóharcsa (Otocinclus affinis)
Nekem volt már úgy, hogy csak 2 Oto volt sokáig 45 literbe. Én nem akartam többet belenyomorítani, mert a vízminőségre elég érzékenyek. De hát nem volt semmi bajuk, elvoltak ketten is. Nem voltak félénkek úgy sem, és nem is nagyon foglalkoztak egymással.
A bee garnéla pedig jobb szereti a lágyabb vizet, egy 5 literes "ioncserélt vizet" be lehetne önteni a vizükbe.
Az még nem sokat lágyít, a többi halnak nem tűnik fel.
Ja, hogy te vagy a CBS garnélás már régen is írtál.
És azóta még nem vettél Brigittaet? Mért nem?
Én meg elnéztem a kérdést, és valahogy ha Boraras van írva valahova, egyből az Urophthalmoides jut eszembe, azt hittem azt vennél, az csapvizes lenne, nem lágy.
Közben meg csodálkoztam, hogy csapvízben megvannak a bee garnélák, azért próbáltam egy kicsit mondani, hogy lágyítsd, vagy valami, de akkor ezek szerint nem kell mondani semmit, vágod a témát... :)
Viszont ha ennyire lágy a vized, akkor azt mondom ne tedd bele az Oto-kat, és nem a kis hely miatt, hanem szerintem nem fogják bírni azt a lágy vizet. Brigi az bírja, azzal nincsen gond, abból tehetsz 10-et is, mert nagyon picike halacskák ezek, és a garnélád se szaporodik olyan gyorsan, hogy gond legyen belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!