Kezdő vagyok. Lent kérdezek (? )
Sziasztok!
Kezdő vagyok az akvarisztikában.
Szeretnék egy akváriumot, színes, mozgékony halakkal. És nem nagy igényű, de azért mégis valahogy kinéző növényekkel. Mit ajánlotok? és mi kell feltétlenül az akváriumba? :)
Ezek nagyon tetszenek:
Mennyire nehéz egy ilyet összehozni?
Én egy ilyen ioncserélt vizes flakonból csináltam élesztős CO2-t:
A fülénél vezettem ki egy vékony csövet. A száján bedobok egy negyed kocka élesztőt, beöntök egy kis cukrot, és félig töltöm vízzel. Ez a keverék elkezd erjedni benne, attól fejlődik a CO2 gáz a flakonban.
A CO2 a kis csövön jön kifelé, de a cső vége be van lógatva az akváriumba és a végén van egy ilyen gömb alakú porlasztó.
Nekem ez most a 200 literhez van, hát kisebb akváriumba elég kevesebb is. Egy fél kólásüvegnyi. Hetente újra kell keverni benne a cuccot.
---
Én azért mondtam 45 literes akváriumot, mert abba kevesebb fény kell, mint egy nagyba, kisebb szűrő kell mint egy nagyba, és a villanyszámla is kevesebb lesz otthon. Nem lesz jelentős. Egy nagy növényes akváriumnál viszont már nő a villanyszámla is. Összességében sokkal olcsóbb, mintha egy 200 literest akarnál csinálni, és nem utolsó sorban hamarabb megtellik növényekkel. Én pl 4db régebbi nano akváriumból raktam át az összes növényt a mostani 200 literesembe és még úgy se lett tele :) pedig a kicsik már tele voltak. de hát ebbe a nagyba meg túl sok hely van.
Az első kettő az baszomnagy akvárium,
a második csak 36 liter de azt írják is az oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!