A nosteny betta lehet olyan szep mint a him?
A nőstény is szép, de a színe nem lesz olyan élénk, és nem lesz akkora uszonya.
Ettől még persze szép, csak máshogy néz ki:)
A nőstény Betta vízszintesen csíkos, és jóval halványabb a hímnél.
Mi vettünk egyszer egy gyönyörű szép "nőstényt" kékes-zöldes-türkiz színű, kis pirossal.
Már eleve gyanús volt, mert elégé zavarták egymást az üzletben is a többiekkel, de az eladó "tutibiztosra" mondta, még a harmadik kérdésre is, hogy nőstény.Hát NEM AZ.Ez egy nem fátyolúszós hím, merthogy ilyen is van, csak mindeni azt hiszi, hogy a kis úszójú a nőstény, a fátylas, zászlós, koronás, meg a hím, amit kis akváriumban tartanak.
Nem kell mindent elhinni az eladóknak, többször is tapasztaltam már.
Annyiféle színben létezik. Az egyik nőstényem gyöngyházfehér zöldeskék úszókkal, amik persze nem olyan nagyok, mint egy hímnek. Nagyon szép!
A nőstény is lehet élénk színű, a fehéreken viszont soha nem lesz csíkozás.
Az, hogy az egyik válaszoló pórul járt, hát sajnos előfordul az ilyen azokkal akik nem értenek hozzá. A kereskednek meg kb tök mindegy, csak elvigyék a halat.
Dobj egy képet, és megmondom, hogy tényleg nőstény e vagy csak átvertek.
"Az, hogy az egyik válaszoló pórul járt, hát sajnos előfordul az ilyen azokkal akik nem értenek hozzá."
Mindenki volt kezdő Betta tartó szerintem...
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:04
Pont ez az, és nem is bántásként írtam. Mikor belefogtunk a bettázásba, velünk is megesett. aztán tanultunk a hibáinkból, és ahogyan jöttek az ivadékok, láttuk hogyan fejlődnek, egyre korábban meg tudtuk már mondani, hogy az adott hal milyen nemű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!