Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez milyen hal, azt mondták...

Ez milyen hal, azt mondták hogy kőhal és brakkvizi?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Darázsgébek mellé akarom berakni. Szerinted?

2011. szept. 22. 19:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ilyen halad van:

[link]

Sajnos magyarul nem találtam róla infót.

2011. szept. 22. 22:56
 12/14 A kérdező kommentje:

Áhhá. Akkor én meg ezt találtam róla.

Nevei:

Leaf goblinfish, édesvízi waspfish, Pillangó géb, Neovespicula depressifrons

Származási hely:

tengeri és sós vizekben az indo-csendes-óceánban.

Méret: 3-10 cm.

Akvárium:

Sós tartály egy puha, homokos aljzattal és sok rejtekhellyel.

Táplálkozás: fagyasztott élelmiszerek, brineshrimp, mysis, bloodworms és fekete szúnyog lárva.

Scorpaeniformes tagjai a Tetrarogidae család. Neovespicula faj.

Mérgegmirigyei vannak, és tüskéi, ezért vigyázni kell a karbantartás során. Erre nem írják, hogy gyilkos, de vajon mit okozhat a mérge?

2011. szept. 23. 00:32
 13/14 anonim ***** válasza:

" őket nem szúrta meg ezek szerint. "

Ha kőhal, (de szerintem ha nem, akkor is igaz ez, mert kb. ugyanúgy működhet) nem szurkál össze-vissza.

Tulajdonképpen egyáltalán nem szurkál.

Teljesen hétköznapi módon vadászik, lesben áll, és a közel úszó halakat hirtelen bekapja. A tüskéit passzív védekezésre használja, ara az esetre, egy nagyobb hal őt kapná be. Annyit csinál, hogy ha b@szogatják, akkor felmereszti a tüskéit, nem kell hozzányúlni, és akkor nem lesz baj.

Am. úgytudom idegmérge van, az olyanok bénulást (izom, légzés, szív) okoznak. Ja, és elég összetett mérgük van, nincs ellenszer.

2011. szept. 23. 04:10
 14/14 A kérdező kommentje:
Au. Idegmérget nem kérek.
2011. szept. 23. 04:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!