Komolyan mondták? Mit csináljak?
A labeo egy vadállat. Ha nagyon nagy akváriumban van, ahol sok a búvóhely, akkor kezelhető. De ha nincs elég hely, hogy territóriumot tartson, akkor ez a hal egy agresszor. A boltodban az eladók nem értenek a halakhoz, nem egyedi jelenség. Sajnos meg kell válnod valamelyik haladtól, ez a kettő sehogyan se fér meg egymás mellett. Labeót 200 liter alatt egyáltalán nem ajánlott tartani.
Az a baj, hogy a betta az egy nagyon lassú lomha hal, alig tud úszni az uszonyaitól, a fátylától.
Ha erősre állítod a szűrőt, egy nagyobb áramlástól is nekicsapódik a falnak, olyan béna.
A bicolor vagy a frenatusz az meg egy torpedó testű hal, hogy szinte ki tud lőni, kvagyorsan úszik és imádja kergetni a többi halat, halálra szekálja őket, ő valszeg a nagy sodrást is kedveli, biztos vidámparkba érezné magát egy erősebb szűrő előtt és szembe úszna vele.
Mondjuk egy hasonló felépítésű zebradániót, aki szintén gyors, azt nem tudja annyira bántani, mert ha megkergeti, az elúszik, és röhög rajta egyet.
Viszont a betta az beledöglik ha valaki állandóan kergeti, meg stresszeli. Ő mellé csak lassú, nyugodt halakat vennék. Pl az ékfoltos razbóra egy békés lassú hal. Bár bettám nem volt sosem, de szerintem logikusan az a párosítás jól működne.
Már csak abból ahogy ránézek és látom milyenek.
Aztán az is lehet, hogy tévedek.
köszi azonnal eltüntetem de nem tudom hogy hova mert barátnőmnek nem akarok hazudni hogy ez egy jó hal és nem akarok neki rosszat.a boltban pedig nem veszik be...
senki mást nem ismerek akinek oda tudnám adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!