Milyen peték, kukacok lehetnek ezek?
Vettem májmohát,de mivel az eléggé sok apró darabból áll nemigen lehet átmosni.Nagyjából kiszedtem belőle ami nem oda való volt.
De a napokban azt vettem észre,hogy rágásnyomok vannak a növényemen,pont azon ami felér a víz tetejére,tehát azon van a moha.Egyben az is feltűnt,hogy a moha 2/3-ad már nincs sehol.DE hova lett?Levettem az akvárium tetejét és akkor láttam,hogy itt-ott csomókban áll moha,a csomók közepe meg fekete.Kukacok voltak benne!Mindegyik csomóban.Jó sok volt.Kiszedtem amennyit csak tudtam.DE mik lehettek ezek?Fekete kukacok,ott bábozódtak,tokosodtak vagy micsoda.Ki lehet őket irtani?Ugye a halakat nem bántják?
A kettő szerintem nem függ össze. Mármint a kukacok és a rágás. A kukacaid szúnyoglárvának tűnnek a leírás alapján, és azok mikroszkopikus izéket esznek. Majd elrepülnek és a szobában agyoncsapod őket :)
Így megenni legfeljebb az almacsiga szokta a növényeket. Illetve a májmoha hajlamos elvékonyodni és elbomlani, ha nem kap elég fényt és tápanyagot,
Köszi a választ!
Fekete kukacok,legalább 1-2cm-esek.Szúnyoglárva?Egyébként tegnap találtam még 1e,és pont láttam,hogy rágja a mohát..A növényem teteje tele van rágásnyomokkal!És hova tűnt a moha?HOgy tudom végleg eltüntetni a kukacokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!