Hogyan kezdjem el? Arra gondoltam, hogy szeretnék egy picike akváriumot, mondjuk 25*25*25-öset az ugye kb 15 liter, semmiképp nem akarom túlzsúfolni 5-6 kis termetű halat mondjuk egy két növénnyel?
Szűrő és levegőztető nélkül NINCS akvárium!!
Szűrő = áramlás = hasznos baktériumok = halszar és kajamaradék lebontása = nincs ammónia és méreganyag = nem döglenek meg a halaid
Ha ez nincs, akkor felhalmozódik a sok méreganyag, mert nincs ami lebontsa, szépen dögleni fognak a halaid.
Levegőztető hiányában nincs oxigén a vízben = halaid megfulladnak. Nem kell külön légpumpát venni, a szűrő ha fodrozza a felszínt már jó.
Köztudott, hogy egy kis akváriumban nem tud beállni az egyensúly, csak PROFI akvaristáknak való NANO akvárium. Kezdőknek semmiképp. Minél nagyobb, annál jobb. 60-70 liter körül már egész jónak mondható.
Heti 30% vízcsere kötelező, 1 napig pihentetett vízzel. Vegyszer TILOS. Se klórtalanító, se malachitzöld, se metilénkék, se algagátló SEMMI ilyen baromság!!
Halak telepítése előtt üresen kell járatni az akváriumot minimum 2 hétig, hogy betelepedjenek a baktériumok.
Stb....stb...ezek az alap dolgok!
JA!! És 15 literben semmilyen halat nem tarthatsz, ugyanis az állatvédelmi törvény szerint gerinces állatot nem lehet tartani 30 literes akváriumméret alatt, valamint gömb alakúban sem!
Ja és ami lemaradt:
akvarista.hu -> ide szépen regisztrálsz, elolvasod a főoldalon található ingyenes 5 db ebook-ot. Akvarisztika alapjai. Könyvtárból meg kölcsönözd ki a következő könyvet: Horn-Zsilinszky: Akvarisztika
Ugyan azt tudom mondani, mint az előző, én 20 éve halazok, de még a 70 literrel is van dolgom bőven.
Azt javaslom, szerezd meg a kellő ismereteket, mielőtt ilyesmibe fogsz, mert könnyen csalódás lesz a vége. Aztán hiába spóroltál 5ezret egy szűrőn, ha az akváriumon meg a halakon buksz 20ezeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!