Milyen legyen egy 150 literes akvárium aljzata?
Könnyebben algásodik a világos szín miatt.
És a halaknak sem valami nyugtató. 1-2 mm-es szemcsenagyság elég kicsi ahhoz, hogy ne nagyon üljön meg benne a mulm, és elég nagy ahhoz, hogy ne rohadjon be az aljzat. Kicsit sötétebb színben jobb lenne.
utolsó! tudnál valami hivatkozást mutatni arról, hogy könnyebben algásodik az akvi a világosabb alzattól?
de igen, teljesen jó a homok.
amúgy én a bazaltzúzalékot ajánlom
-alzatturkáló halaknak jó
-szép
-víz kémiai értékeit nem módosítja
-növények jól mutatnak rajta.
-kiemeli a halak színét
-olcsó
-mindenhol kapható
A fehér aljzat visszaveri a fényt, ettől világosabb lesz az akvárium és ha a cső marad a régi, akkor elkezdhet nőni miatta a zöldalga.
A fehér talajon minden kis kosz meglátszik.
A feketén meg csak akkor látod hogy koszos, ha már fél éve nem aljzatporszívóztál.
De ugyanez van a háttérrel is. Pl én raktam egyik akváriumba régen fekete hátteret, a másikba meg világoskéket. Na most a fekete az mindig tök tiszta volt, arra rá se tapadt az alga, a világoskéket meg 3 havonta sikáltam le, mert mindig tele volt zöld pontalgával, pedig az akvárium többi részén nem volt különösebb algásodás, és a fény sem volt túl sok, csak valahogy ez a világos háttér vonzotta őket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!