Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy nano akváriumba amibe van...

Egy nano akváriumba amibe van 5 db cherry garnéla abba kell szűrő?

Figyelt kérdés
10 literes sok növény van benne és levegőztető is egyedül szűrő nincs benne de ha cserélem a vizet 3 naponként az úgy jó ?
2011. szept. 5. 00:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Főleg a Red cherry. De talán leviheted az állatoshoz a felét ha már sok van és kérsz helyette valami növényt. Én azt csinálom egyébként :)
2011. szept. 5. 00:43
 12/15 anonim ***** válasza:
Most én azt pontosan meg nem mondom, 4 hét? Nem tudom. De azt látod ha a nőstény (a nagy piros) garnéla hasa dudorodik, annak a hátán is van egy sárga folt a nyakánál. Annak ha nagy a hasa és sárga bogyók vannak benne, akkor terhes. Aztán vannak alul kis lábacskái, amivel forgatja a bogyókat, aztán mikor már nagyon mozgatja, levegőzteti a kicsiket a hasa alatt, akkor maxa 1 hét és ott ugrálnak mellette a mini garnélák :)
2011. szept. 5. 00:48
 13/15 anonim ***** válasza:

Ja, még jó, hogy nem azt kérdezted.

6 hónaposan lesznek ivarérettek és olyan másfél évig élnek. De amiket veszel boltban, az valszeg már ivarérett, azok 2 centisek nagyjából.

Meg ha van 1centis garnéla, az olyan 1-2 hónap mulva nő meg 2 centisre és akkor már ivarérett.

2011. szept. 5. 01:01
 14/15 Salx Narval ***** válasza:
Egy ekkora akváriumnál, jól jönne egy iszaplopó a talaj takarításához.Szerintem egy szivacsszűrő is sokat segítene, így talán elég lenne hetente egyszer részleges vízcserét csinálni.
2011. szept. 5. 02:48
 15/15 Platypus ***** válasza:

A 10 liter legfeljebb akkor működőképes, ha csak nőstény garnélákat tartasz. Akkor nem lesz gond a takarítás se, mert nincsen ott a millió pici.

Régen divat volt a légpumpával hajtott sarokszűrő. Sokkal hatékonyabban szedi a koszt, mint a szivacsszűrő és fel lehet tölteni lávakővel vagy más szűrőanyaggal. Ma már nem lehet kapni szép gyári példányokat, de alkotni még lehet: http://www.youtube.com/watch?v=rj1Glx5anfM&feature=player_em..

Ezen az elven működik, csak az ideális példány jóval alacsonyabb, így bele tud lebegni a kosz.

Ezen kívül még a talajszűrő is alternatíva. Ezt nagyon szépen el lehet rejteni és a biológiai szűrése nagyon jó. Hátránya, hogy gyökeres növényeket nem nagyon használhatsz, de egy átlagos világítású garnélásba amúgy is mohák, Anubias és Microsorum passzol. Házilag lehet ilyet is gyártani.

2011. szept. 5. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!