Leírnátok egy lány számára érthetően, hogy milyen szűrő kell egy 200l-es akváriumba és hogyan működik?
Sok ezzel kapcsolatos oldalt elolvastam,de nem értem,hogy milyen a külső belső szűrő.Elakadtam a szivacsszűrőnél(most az van a kissebb 40l. akváriumban)
a baktériumok hasznosságát értem,de a technikai részt abszolút nem.
valaki elmagyarázná számomra is érthetően?
Most veszünk egy nagy akváriumot és nem szeretnék melléfogni szűrés téren.Nincs túl sok pénzem,maximum (5000ft-ot tudok rászánni)
21
Üdvözöllek! A szűrőkről csak annyit tudnék mondani neked hogy a külső szűrő az akváriumon kívül helyezkedik el bonyolult és szerintem elavult megoldás, szűrésre még egy 200 l-es akváriumnál is megfelelő egy belül elhelyezett szivacsszűrő persze hetente nem árt kitakarítani és a megfelelő karbantartásra/tisztításra odafigyelni.
A külső szűrő így néz ki:
A belső meg így:
Remélem kiírja a teljes linket, ajánlott még akvarista szaküzletben érdeklődni, szerintem a te 200 l-es akváriumodba se fog kerülni pár ezer forintnál többe a megfelelő belső szűrő. Remélem tudtam segíteni.
A műszaki része egyszerű, ezeket a szűrőket nem a levegő hajtja, hanem külön mötorjuk van.
A belső szűrőt beleteszed a vízbe, az alján, oldalán, itt-ott beszívja a vizet, felül meg kinyomja. Így keringeti az akváriumban a vizet.
A külső meg olyan nagy, hogy azt kívülre kell tenni, és 2 csővet kell az akváriumba vezetni. (azonos oldalra) Az egyik beszívja a vizet, a másikon meg kifolyik a tiszta víz.
Konkrét típust nem tudom érdemes e linkelni, mert egy 200-asba tuti nem úszod meg 5000 ből, még egy belsővel sem.
Ráadásul ilyen méretben azért más indokolt a külső, az meg sokkal drágább. (majd linkelek azért)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Noss elvileg az uj akváriumhoz lesz power head,(használt)utánanézek annak amit írtál,ha nem tudom megcsinálni majd megkérek valakit.
Az első válaszolónak is köszönöm a kimerítő leírást!
Rendesek vagytok!
Azért azt ne felejtsük el, hogy függ attól is, hogy milyen lakói lesznek az akváriumnak és mennyi.
Nyilván 10 guppinak vagy 2 aranyhalnak nem hogy szűrő, de levegőztető is felesleges. Persze ez hamar megváltozik, ha szaporodnak :)
A szűrő a barátod: kevesebbet kell dolgoznod a tisztítással, szóval ahogy fent is írták nem érdemes rajta spórolni. Nekem a 350L-hez külső szűrő csatlakozik.
Most 10 Guppim van,de szaporodnak,ezért akarok nagyobb akváriumot.
Más halat nem fogok benne tartani csak őket.
Köszönöm a álaszt!
Az első válaszoló bár jószándékúan, de hatalmas butaságokat mondott. Egy 200 literes akvárium guppikkal talán elmegy egy darabig belső szűrővel, de hosszú távon ez nem megoldás. Nálad szükséges egy 1000 liter/óra körüli vízforgatás, a legjobb lenne egy belső és egy külső szűrővel megoldani, persze ez már 30-40 ezer forint között lenne. Guppikra amúgy felesleges a nagyobb akvárium, azt is ki fogják nőni egy idő után. Főleg, ha nincs is pénzed a megfelelő berendezésekre, többet ártasz, mint használsz.
Ha csak belső szűrőd lesz, szükséges a rendszeres részleges vízcsere, akkor inkább 100-120 litereset vegyél, nem mindegy, hogy 2-4-6 vödör vizet cipelsz hetente.
Hát maximum félig töltöm meg akkor.Bár így nem mutat olyan szépen,de a halak érdekei fontosabak:)
Azért ilyen nagyot veszek,mert az egyik ismerősöm olcsón adja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!