Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Leírnátok egy lány számára...

Leírnátok egy lány számára érthetően, hogy milyen szűrő kell egy 200l-es akváriumba és hogyan működik?

Figyelt kérdés

Sok ezzel kapcsolatos oldalt elolvastam,de nem értem,hogy milyen a külső belső szűrő.Elakadtam a szivacsszűrőnél(most az van a kissebb 40l. akváriumban)

a baktériumok hasznosságát értem,de a technikai részt abszolút nem.

valaki elmagyarázná számomra is érthetően?

Most veszünk egy nagy akváriumot és nem szeretnék melléfogni szűrés téren.Nincs túl sok pénzem,maximum (5000ft-ot tudok rászánni)

21

2011. aug. 8. 14:45
1 2
 1/12 anonim válasza:
46%

Üdvözöllek! A szűrőkről csak annyit tudnék mondani neked hogy a külső szűrő az akváriumon kívül helyezkedik el bonyolult és szerintem elavult megoldás, szűrésre még egy 200 l-es akváriumnál is megfelelő egy belül elhelyezett szivacsszűrő persze hetente nem árt kitakarítani és a megfelelő karbantartásra/tisztításra odafigyelni.

A külső szűrő így néz ki:

[link]

A belső meg így:

[link]

Remélem kiírja a teljes linket, ajánlott még akvarista szaküzletben érdeklődni, szerintem a te 200 l-es akváriumodba se fog kerülni pár ezer forintnál többe a megfelelő belső szűrő. Remélem tudtam segíteni.

2011. aug. 8. 15:01
 2/12 anonim ***** válasza:

A műszaki része egyszerű, ezeket a szűrőket nem a levegő hajtja, hanem külön mötorjuk van.

A belső szűrőt beleteszed a vízbe, az alján, oldalán, itt-ott beszívja a vizet, felül meg kinyomja. Így keringeti az akváriumban a vizet.

A külső meg olyan nagy, hogy azt kívülre kell tenni, és 2 csővet kell az akváriumba vezetni. (azonos oldalra) Az egyik beszívja a vizet, a másikon meg kifolyik a tiszta víz.

Konkrét típust nem tudom érdemes e linkelni, mert egy 200-asba tuti nem úszod meg 5000 ből, még egy belsővel sem.

Ráadásul ilyen méretben azért más indokolt a külső, az meg sokkal drágább. (majd linkelek azért)

2011. aug. 8. 15:02
 3/12 anonim ***** válasza:

Külső:

[link]

Belső:

[link]

Ezek kb. jók lennének neked

(az első válaszolót meg saját érdekedben hagyd figyelmen kívül)

Akvarista.hu-n, tesz-vesz-en, ilyen helyeken néha egész korrekt áron ki lehet fogni használt külsőket...

2011. aug. 8. 15:13
 4/12 anonim ***** válasza:
Mégegy jó tanács, gyűjts még pénzt, mert a legalapvetőbb dolog, amin tilos spórolni, az a szűrés!
2011. aug. 8. 15:16
 5/12 anonim ***** válasza:
Amúgy még az jutott eszembe, ha "olcsón" akarod megúszni, mattenfiltert kéne csinálnod. Ehhez csak egy jó erős power head-ot kell venni. Keress rá google-ben, nézegess róla képeket, nem egy bonyolult dolog, össze lehet barkácsolni otthon.
2011. aug. 8. 15:21
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Noss elvileg az uj akváriumhoz lesz power head,(használt)utánanézek annak amit írtál,ha nem tudom megcsinálni majd megkérek valakit.

Az első válaszolónak is köszönöm a kimerítő leírást!

Rendesek vagytok!

2011. aug. 8. 15:35
 7/12 anonim válasza:
46%

Azért azt ne felejtsük el, hogy függ attól is, hogy milyen lakói lesznek az akváriumnak és mennyi.

Nyilván 10 guppinak vagy 2 aranyhalnak nem hogy szűrő, de levegőztető is felesleges. Persze ez hamar megváltozik, ha szaporodnak :)

A szűrő a barátod: kevesebbet kell dolgoznod a tisztítással, szóval ahogy fent is írták nem érdemes rajta spórolni. Nekem a 350L-hez külső szűrő csatlakozik.

2011. aug. 8. 16:18
 8/12 A kérdező kommentje:

Most 10 Guppim van,de szaporodnak,ezért akarok nagyobb akváriumot.

Más halat nem fogok benne tartani csak őket.

Köszönöm a álaszt!

2011. aug. 8. 16:52
 9/12 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló bár jószándékúan, de hatalmas butaságokat mondott. Egy 200 literes akvárium guppikkal talán elmegy egy darabig belső szűrővel, de hosszú távon ez nem megoldás. Nálad szükséges egy 1000 liter/óra körüli vízforgatás, a legjobb lenne egy belső és egy külső szűrővel megoldani, persze ez már 30-40 ezer forint között lenne. Guppikra amúgy felesleges a nagyobb akvárium, azt is ki fogják nőni egy idő után. Főleg, ha nincs is pénzed a megfelelő berendezésekre, többet ártasz, mint használsz.

Ha csak belső szűrőd lesz, szükséges a rendszeres részleges vízcsere, akkor inkább 100-120 litereset vegyél, nem mindegy, hogy 2-4-6 vödör vizet cipelsz hetente.

2011. aug. 8. 19:22
 10/12 A kérdező kommentje:

Hát maximum félig töltöm meg akkor.Bár így nem mutat olyan szépen,de a halak érdekei fontosabak:)

Azért ilyen nagyot veszek,mert az egyik ismerősöm olcsón adja.

2011. aug. 8. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!