Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mitől ilyen az akvárium? O_O

Mitől ilyen az akvárium? O_O

Figyelt kérdés
Tegnap vettünk egy sziámi harcoshalat és 1 plecot és a boltban azt mondták,hogy nemkell sokszor cserélni a vizet. de ma reggelre olyan piszkos lett a víz :S Viszon van 1 tabletta és aztmondták abból 2 naponta 1 negyedet kell adni én meg többet adtam nekik..(algásító a pleconak) lehet azért ilyen? :S
2011. aug. 18. 08:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Hány literes akvárium? 1 db bettának minimum 30-40 literes kell, a pleco hogy jött a betta mellé? Az megnő vagy 40 centire, szükséges neki minimum 250-300 liter, de inkább több...

[link]

És az nem algásító tabletta, hanem préselt növényekből, algából álló eleség, amire rámegy és ott eszegeti. Nem kell bedobálni egy csomót neki, úgyse eszi meg, csak a vizet rontja. Amint nálad is...és van egyáltalán szűrőd? Heti 1x kell cserélni vizet, a vízmennyiség 30%-át, 1 napot állt vízzel. Egyáltalán vártál 3 hetet, mielőtt a halakat hoztad?

2011. aug. 18. 09:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is van ilyen tablettám és ha nem veszi időben észre a harcsám és az algaevőm, akkor elkezd porladni a vízben és a víz tiszta zavaros lesz tőle. DE! a szűrő megoldja a problémát és pár perc múlva elkavarja a vízből és tiszta lesz.Amennyiben van megfelelő szűrőd, hosszú távon nem kell tőle tartanod.Én úgy szoktam csinálni, hogy ketté töröm a nagy kerek tablettát aztán azt is ketté és a negyedet is ketté.Bedobom a vízbe és ...ha a tetrám el nem viszi valahova...megvárom míg megeszik, azután dobok még egy kicsit be nekik.Az én torokátum harcsám sokkal nagyobb, mint az algaevőm és hát szoktak érte rendesen verekedni, de legalább biztos vagyok benne, hogy nem marad ott a víz alján, ha már nem kell az algaevőnek..:D

-próbáld mérsékelni az adagot :)

2011. aug. 18. 10:07
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi! :)) igyekszem ügyelni rá! :DDDDDD csak ha bedobok a kicsinekenia betta mindíg eleszi előle :(
2011. aug. 18. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!