Lehet 10 literes akváriumba halat tartani?
/az előbbi hozzászóló válaszára felelve:/
Ó figyelj, a Horn-Zsilinszky könyv számos esetben téved: pl. a márványsügér tenyésztéséhez 200-300 literes akváriumot ajánl (a valós méret ezzel szemben 500 litertől felfelé). A diszkoszhal-ivadék etetését is tévesen írja le.
Visszatérve a kérdésre, 10 literes akváriumban nem szabad semmilyen díszhalat tartani. Gondold át: valamilyen szűrőnek lenni kell, és egy szivacsszűrő is sok helyet vesz el a 10 liter vízből (ja, ha nem töltöd szinültig, akkor még 10 liter víz se lesz a halaknak). Ezenkívül kell bele dekoráció is: növény, aljzat, kövek, stb.
Akkor hadd kérdezzelek: szerinted mennyi úszótér lesz a halnak? - ja, majdnem elfelejtettem: legtöbb hal társaságkedvelő. Emiatt egyedül nem érzik jól magukat, társakra van szükségük (persze van kivétel).
Én egy 10 literes akváiumban legfeljebb guppit, plattit szülesztenék (elletőketrecbe). Vagy lehet benne vizinövényeket tartani. Esetleg csigákat tartani benne. De másra nem tudom elképzelni.
ÓÓ...hagyjuk már!
Egyszer azt mondjátok valakinek, hogy ha halat akar tartani olvasson el akvarisztikai könyveket, aztán meg mikor ép aszerint jár el amit elolvasott, akkor meg azt mondjátok, hogy téved a könyv írója.Csak kifogásokat akartok keresni.Hát inkább hagyom ezt az egészet utolsó válaszadó!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!