A szűrő beszívta a halakat, mit csináljak?
EHEIM 2008 szűrőm beszívott már 2 neont, sajnos az egyik nem élte túl. Látszólag nem fér be a rácsok között, de mégis benn volt a szivacsban. Tanácstalan vagyok.
Köszi a segítséget.
Ok. Tisztázzuk. Lehet, még kicsi volt a neon úgy szívta be.
De nekem is ez a szűrő volt fél évig és lehetetlen számomra, hogy garnélán kívül mást is beszívjon.
Nem volt nagyon kicsi, bár nagy se, na mind 1 remélem több nem lesz. Köszi.
Miért csak fél évig nem vélt be?
Nah szabina ismét mondott egy jó nagy baromságot...ugyanis a 600 literes akváriumba már külső szűrő szükséges, és ha van belső is mellé mechanikai szűrésnek, akkor az olyan nagy, hogy eleve bele se fér az 50-60 literes akváriumba, nem hogy még be is szívja a halakat...
Egyébként kérdező: próbálj meg ráhúzni a szűrődre egy harisnyát, szúnyoghálót rákötni vagy valamit, így nem tudja beszívni a halakat a szűrő. Garnélás, nanohalas akváriumoknál csinálják ezt, ahol a szivacsszűrő már nem elég nagy hatásfokú.
Na figyu! szerintem te nem láttad az akváriumomat, átalakítva: [link]
És igen nem kell külső szűrő, érdekes mi?!?! Mégis működött. Ja és csak hogy tudd a nagy akváriumok egy idő után fenntartják magukat és szinte szűrő se kell neki de a biztonság kedvéért van. Remélem most felvilágosítottalak, mert gondolom te ezt még nem tudtad! Én 13 éves létemre büszke vagyok az akváriumomra és nem úgy néz ki ahogy,de a tiédre kiváncsi volnék, mert ha ilyen praktikus válaszokat adsz biztos van is valami tapasztalatod! Ennyi!
Persze megnézheted az enyémet is, fent van akvaristán mindkettő:
A képek nem frissek, de tulajdonképpen annyi változás történt, hogy a nano-ban nőttek a növények, a sügéresbe pedig több anubias és crypto került, valamint a halállomány cserélődött kicsit. És igen, tudom hogy a nagyobb akváriumok fenntartják magukat, de ez még nem akkora vízfelület ahhoz. Még pár ezer literes kerti tavakba is szükséges erős tavi szűrő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!