54 lieters akváriumban tarthatók aranyhalat? és mennyit/úgy értem nem lesz kicsi nekik ez a méretű akvárium/?
Szabina...nincs olyan, hogy japán aranyhal...mindegyik fajtának szüksége van oxigéndús, tiszta, minimum 100 literes akváriumra (ebben már lehet egy párt tartani).
Kérdező: mollinak is 150 literes akvárium szükséges, neonnak se igazán elég az 54 liter.
Itt nézegess, nagyon szép halak vannak, válassz ki egy fajtát ami tetszik és ott van, hogy minimum 40-50 liter kell pár darabnak. Én valamilyen apróbb csapathalat ajánlanék neked 4 db törpe szívóharcsával, sok-sok növénnyel és egy kisebb gyökérrel. Inkább a pontylazacok között nézelődj.
Itt van még ez az oldal, vannak kis nanohalak, nekem pl. Pseudomugil gertrudae-k vannak (10 db) és 4 db törpe szívóharcsa. Ezek 2-2,5 centisek, garnélák mellett simán tarthatóak. 54 literbe tehetsz belőlük 15 db-ot is akár. Nagyon kis aranyosak. :) Volt egy jó garnélás-nanohalas oldal, be akartam linkelni de már megszűnt sajnos. Pedig jól leírta a nanohalakat meg garnélákat.
Sok sikert a halakhoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!