A fekete Mollymon szürkés foltok, mintha penész gomba szerűség lenne. Mi lehet ez? Mit tegyek?
Szia! Valamilyen gombás fertőzése lehet! Díszhal kereskedésekben lehet kapni rá gyógyszert! Sera mycopurt használj! kb. 1000-1500 ft körül van! Az én halaimnak használt!
Üdv:
K.
Szia!
Több,mint valószínű,hogy az aminek nevezted:penészgomba.
És az utolsó válaszoló ajánlásával értek én is egyet.
A Serás termékek nagyon jók,igaz kicsit drága,de több alkalomra is elegendő,mert általában pár csepp elég belőlük!
Én vagyok az első válaszoló.Ilyen az én aksimban is volt. Darakór a neve.Mindegyik halamat megtámadta, de csak egyet nem sikerült megmenteni. Könnyű kezelni, ha tudod, hogy hogyan kell.Én ezt csináltam:
-10 literenként raktam a vízbe egy kanál sót(tengeri só, a legtöbb élelmiszerboltban kapható, de tengeri aksiba nem jó)
-3 napig minden nap parakill-t raktam a vízbe(minden halboltban kapható)
-Amég vannak látható foltok addig minden nap meg kell gyorsfürdőztetni őket.(ez is kapható a halboltokban)
-A hőmérséklet 30-31 fok legyen
Persze a kezelés ideje változhat.Pl:ha az 5-ik nap után is szükség van a gyorsfürdőre, akkor még 3 napig kell ezen kívül a parakill.A kezelést csak akkor kezd el, ha kitakarítottad az aksit.(jó alaposan mert ez a betegség a talajon "kelnek ki" a paraziták és csak utánna keresnek gazdaállatot.Amég ki nem keltek elpusztíthatatlanok ezért mindent jól dörzsölj ki nehogy maradjon.) Aztán ha vége a kezelésnek újra takarítani kell. NE CSAK A BETEG HALAKT, HANEM AZ EGÉSZ AKSIT KEZELD!Amúgy gyorsan terjed és gyakran halálos a halak számára úgyhogy siess, ha megteheted még ma kezdd!Egy éjszaka akár az egész aksi kipusztulását is jelentheti( csak mert az egyik ismerősömnek nem volt kedve aznap megvenni a cuccokat a kezeléshez, másnap már a fél aksi megdöglött a többi meg visszafordíthatatlan lett.
A darakor,apró fehér pöttyök megjelenése a hal testén.Amit igen vízmelegítéssel,parakillel lehet kezelni!
Ha a hal testét egy vékony hártyaszerűség,borítja,az inkább valami penészféleségre utal!Most már csak az kellene tudni,melyik illik legjobban,a te haladon látható jelenségre!?
Abban az esetben,ha puffad a hasa,és feltűnően sokat tartózkodik vízfelszín közelében,az már hasvízkórnak nevezik.A lényeg,ha egyik sincs kezelve,akkor a hal elpusztul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!