Az axolotl-ot be lehet tenni halak mellé? Mit tudtok még az axolotl-ról?
És, hogy ha kisebbet veszek? Nem 20-30 cm-eset?
Nálam nem minden hal éli meg a teljes hosszát.
Azon csodálkozok, hogy a vitprlás meg a gurámi megmaradt.
Az aranyhalaim is megdöglöttek. Pedig azokra azt mondták, hogy még a pocsolyában is elél.
Szia! Én is axolotl-t szeretnék jövő hónapba, ez miatt igyekeztem nagyon csak utána olvasni. Ahogy olvastam, minden mozgó, nála kisebb dologra ráharap, vagyis akár az ujjadra. Olvastam pár helyen, hogy guppykat tartottak mellette, s mivel azok eléggé szaporák, így nem tűnt fel, hogy pár hal eltűnt. Ahogy olvastam, eléggé érzékeny a bőre, ez miatt vigyázni kell az éles tárgyakkal, illetve a rojtos micsodáját pl pár hal képes lecsipkedni. Én nem találtam semmi olyasmit, amit lehetne mellette tartani, bár ki tudja. Volt annak idején márványrákom, az eladó mondta, hogy nyugodtan tarthatok mellette gyors halakat, amik nem úsznak le a víz aljára. Négy márna és kettő zebra dánió került hamar a rák gyomrába. Nagyobbat hozzá nem lehetett, nehogy megegye a rák, a kisebbeket befalta. Így végezte az összes csigám is. Szóval eladóknak hinni nem nagyon lehet.Pár helyen olvastam, hogy kavicsokat is megeszegetett az axolotl, így szerintem a kicsi mozgó csigákat is megenné.
Ha valamit rosszul olvastam, akkor majd kijavítanak.
Az aranyhal hidegvízi hal és nem tartható eggyütt ezekkel a halakkal.
Az axolotl meg ragadozó,így kockázatos hallal együtt tartani.
Most nézem azokat a halakat, amiket felsoroltál.
Vitorlás halnál az ideális hőmérséklet túl magas az axolotléhoz képes,
Zebradániót, gurámit, neonhalat szerintem megenné, az algaevő harcsát nem tudom, a panra harcsa is szerintem kicsi.
Axolotlról bővebben:
Nem csoda, hogy nem maradnak meg a halaid, ugyanis ez az összeállítás 200 literre való, vitorlást 150-200 litertől szokás tartani, ezek trópusi halak, az aranyhal meg hidegvízi...kicsit utánaolvashatnál mielőtt megveszel valamit. Az axolotl meg megnő, ha kicsit veszel az is meg fog nőni, nem gondolod?
Ajánlom áttanulmányozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!