Melyik a legnagyobb, legerősebb és a legfélelmetesebb hal?
A legnagyobb az érdes cápa. Akár 13 méter is lehet és hál isten nem ragadozó. A legfélelmetesebb szerintem a fehér cápa :| Nem szeretném,h a előbukkanna a nagy kékségból és rám bámulna a merev, fekete szemeivel.
A bálna meg nem hal.
itt egy kép az érdes cápáról:
Mondjuk én egy ilyentől is beszarnék:
Érdekességképpen a rendszertan mai állása szerint a cápa sem hal. A klasszikus értelemben vett csontos halakat és a cápákat két külön csoportra szedték, és ennek két a csoportnak nincs olyan közös őse, ami más, fejlettebb csoportoknak ne lenne szintén az őse. Ez most sokaknak lehet hogy hülyén hangzik, de a modern rendszertan csak olyan csoportokat fogad el, aminek olyan közös őse van, ami semmi másnak nem őse. És az ilyen értelemben vett halak közé nem férnek be a porcos halak, ahová a cápák tartoznak.
A legfélelmetesebb hal szerintem a barrakuda. Lehet, hogy nem a legnagyobb, de ha a képedbe mosolyog, az nem egy kellemes élmény. A legnagyobb a holdhal, de az minden csak nem félelmetes a borsónyi agyával és vicces testével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!