Ki tud tuti hűtés akváriumba?
gondolom így nyáron nem vagyok egyedül a problémámmal, melegszik az aksi vize. nálam már 28 fok fölé ment, ami nem túl jó hosszútávon.
most arra gondoltam, hogy mivel aktuális a vízcsere, hűtott vizet áramoltatok be. viszont nem vagyok biztos benne, hogy ez jó ötlet. hiszen azért nagy víztömegről lenne szó (100 literes aksiba, 25-30 liter víz lenne cserélve). szóval lehet-e ennek valami hátulütője? (úgy értem, a halakra nézve) tehát jelenleg 28-29 fokos vízbe kerülne aránylag nagy tömegű, 6-7 fokos víz. (persze vékony csövön beáramoltatva, nem egyben a nyakukba zúdítva :D)
másik kérdésem, hogy ez ugye leve csak alkalmi megoldás lenne (már ha jó ötlet egyáltalán), mivel lehetene folyamatosan hűteni az akváriumot. valami jó kis tuti módszer, amivel 25-26 fok körül lehetne tartani. (padlástérről van szó, tehát nyáron igen meleg a szoba levegője)
aha, érdekes lenne egy 100-150 kilós akváriumot ki-be pakolászni a fagyasztóból... :D
vagy lefagyasztom őket és majd ősszel, ha "csitul" az idő kiveszem? :D
nem tudom, ezek a ventilátorok mennyire hatásosak. én tegnap egy naggyal fúvattam órákon keresztül (valahol, olvstam, hogy az is jó) de nem igazán láttam hatását.
ezek a kicsik meg túl drágák ahhoz, hogy megvegye az ember aztán vagy jó vagy nem...
esetleg valaki használ ilyeneket?
az aksi oldalát fújta, az üveget.
asszem itt olvastam, hogy beválhat, de nem vettem észre komoly változást.
ez a jégkockás dolog jó lehet, csak gondolom marha sok kéne 100 liter vízhez, hogy valóban 4-5 fokot lehűtsön.
de kipróbálom, hátha csak én gondolom rosszul és pár darabnak is van hatása... :)
Nagyon is lesz hatása!
A jégkocka körül hirtelen csökken a hőmérséklet, ami se a halaknak, se a növényeknek nem jó!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!