Tapasztalt akvaristák! Lehet néhány kérdésem?
1: ez a világítás megfelel-e egy 112 literes akváriumba??? (13w-os vízalatti világítás,70cm-es fénycső)
2: ezt a növényt mennyire nehéz tartani?? (eleocharis parvula)
: milyen talajzat lenyen e növény alatt????(és hány kilo)
: kell-e ehhez a növényhez vmi különleges ??
: hány db (ilyen kis cserép) kell egy 80x35-ös alapterületű akváriumba??
: mennyibe kerül??
3: mit rakjak még az akváriumba?? (inkább kövek vagy egy pl mangrove vegy kígyógyökér darab?)
ja szűrő, fűtő, légpumpa van benne.
A Hemianthus micrantemoides (ez hosszabb) megmarad nagy fényen, táptalajjal. Pl ha egy 20wattos 6500 K-s kompakt izzót pont fölé raksz :)
A Hemianthus callistrichoides, Cuba (ez rövidebb növény) az táptalajban, nagy fénnyel, CO2 nélkül esélytelen, ilyet még véletlenül se vegyél :)
A moháknak is több fény kell.
A víz alatti neonok nem világítanak le az akvárium aljáig, ez a fő baj velük, de ezen segíthetsz, pl kéne rá csinálod egy ilyet:
Ez egy papír henger, pl méterárúboltokból kérhetsz ilyet, és kettévágod hosszában, aztán beleraksz egy Mylar fóliát, ebből elég neked 20centis darab, az 200 Ft körül van.
Vagy alufóliát is rakhatsz bele, de az könnyen gyűrődik.
Ha ezt fölé rakod a vízalatti neonod fölé (ebbe kettő is befér egymás mellé), ettől dupla olyan jó fényük lesz mert fényvisszaverős, és lefókuszálja az akvárium aljára a fényt.
növénynek anubias, hólyagos vízikehely meg mondjuk vallisneria.
nekem az utóbbi kettő van nagyon szépek, gyökértáp golyót és folyékony tápot adok.
dekornak kő, pala, áztatás után vasfa, mangrove.
utolsó vagyok.
nekem ez a két növény már egy éve fehér kvarchomokban van.
folyamatosan ritkítanom kell, szépen fejlődnek.
világításnak sera plant és sera daylight 2*75W van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!