Tapasztalt akvaristák! Kezdő vagyok, milyen halakat ajánlotok?
Gondolkodtam 2 szivárványos guppiba (fiú és lány), illetve 2 xifóba (fiú és lány). Melléjük egy algaevő ancit, mivel nem igazán kedvelem a csigákat és gyorsan elszaporodnának. Az akvárium 50l-es és 100l-es között (pontosan még nem döntöttem el) lenne.
Első próbálkozásnak jó? Vagy más/jobb ötlet? Nem mintha az a célom, hogy elpusztuljanak, de ők lennének életem első víziállatai és nem akarom, hogy pusztulás legyen a vége. Illetve egyenlőre csak a neten tájékozódom róluk, hogy elég igénytelenek, s őket ajánlanák a kezdőknek. Persze a határozott döntés előtt mindenképpen beszerzek egy akvarista könyvet.
Értem, köszönöm a tanácsokat.
Az ancit algaevésre tartanám, legalábbis barátnőm azt mondta, hogy arra alkalmasak. Növényt mindenképpen szeretnék tenni az akváriumba, ezért is tartottam a csigákat rossz ötletnek. Szerintem maradok az ancinál, mert nagyon megtetszett, illetve akkor 100l-nél nagyobb akváriumot fogok választani.
Eleven szülőkkel azért vigyázz, mert hipp-hopp úgy elszaporodnak, hogy hogy csak kapkodhatod a fejed.
Ha annyi elevenszülőt tartassz, hogy egymás szaporulatál tartsák kordában, ahhoz kb 200 literes akvárium kell.
Csak átfutottam a válaszokat, de láttam valami aranyhalat is, nehogy bedőlj ilyen dilettánsoknak. Hideg vizű, és kell neki egy 150 lityós aki, szóval felejtsd el.
Egy csapat kistestű pontylazac, páncélos harcsákkal, kis testű algázókkal szerintem jó lehet kezdésnek, esetleg 1-2 nagyobb, békésebb hallal kiegészítve, de ez azon is múlik, végül mekkora lesz az aki.
Amúgy inkább a 100-as felé menjél, több vele a lehetőség, és kevesebb a baj.
Szakkönyvet, (egyéb gyakorikérdéseknél biztosabb forrást) mindenképpen szerezz be, mielőtt bármit veszel!
Addig is halakról, és igényeikről a díszhal.infó-n tájékozódj, viszonylag korrekt forrás.
21:07 vagyok.
Az anci jópofa hal, de azért algaevésre max. csak fiatalon számíts rá, felnőtt korában nem az a nagy habzsoló pitus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!