Mekkora az az akvárium méret amiben LEHETNE két hím bettát tartani?
Igen, nem bántaná (de ebben azért nem vagyok olyan biztos), de akkora stressznek lennének kitéve hogy az csak na.
2 hímmel én kb 1500-2000liter! fölött próbálkoznék, rengeteg növénnyel, fával és búvőhellyel.
Azért, mert ezeknek a bettáknak az elődjei a harcra lettek kitenyésztve, és csak utána kezdték el az úszók miatt szelektálni. De ha igaz, ennek is vagy már 300 esztendeje.
A vad változattal már olyan 300-400 liternél is megpróbálkoznék.
Én úgy tudom, próbálták ezt tóban is, és ott is megtalálták egymást, és harcoltak is. Nincs köze a mérethez, ha egymásra találnak, és összebalhéznak, akkor "csak egy maradhat".
Magam részéről ebben a testvér dologban sem hiszek, ilyen téren Bettákkal ugyan nincs tapasztalatom, de más halaknál az ivarérettség után elszabadul a pokol, nem hiszem, hogy a Bettáknán ez másképp működne.
Még raj halaknál is, ha túl kevés példány van együtt, feszültséget okoz több hím.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!