Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez milyen betegség, vagy...

Ez milyen betegség, vagy élősködő? Lent, a hason a két alsó úszó között vékony fehéres szál lóg.

Figyelt kérdés
Tudom, sokat szenvedek a pár guppimmal, nekem döglött meg ma a sárga... most másik kettő hasán fehéres színű vékony lógó valamit láttam. Nehéz észrevenni mert a hasi úszók között van, de hosszabb, cérnaszerű szálacska. Most sós fürdőt vettek szerencsétlenek, holnap veszek Parakill-t, az úgy jó?
2011. jún. 16. 18:47
1 2
 11/17 gfero ***** válasza:
mivel eteted a halakat?legelső lépésként ne etesd a halakat legalább 1 hétig.lehet hogy bélgyulladás esetleg rossz minőségű táp miatt nem duzzadt meg sötétebb a hasa az átlagnál?eszik rendesen? vagy esetleg bélférgek.kevés a táppont a komolyabb diagnózishoz
2011. jún. 16. 21:13
 12/17 anonim ***** válasza:

Táppont :D

Nem hiszem, hogy ürülék, mert az egyik már el is pusztult.

Itt az előzmény:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__1..

Ez a cérnavékony ürülékcsík azt jelzi, hogy a fertőzés bejutott a szervezetbe. Az előző hal mérgezés tüneteivel pusztult el, gondolom valamilyen kopoltyúféreg miatt nem jutott oxigénhez.

Nem sok értelme van a kezelésnek, de megpróbálni meg kell.

2011. jún. 16. 21:25
 13/17 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy sima ürülék én meg besóztam őket???

Akkor most megyek, és elásom magam.

2011. jún. 16. 22:10
 14/17 Platypus ***** válasza:
Látatlanban nehéz okosnak lenni. Van egy tünetek nélkül elpusztult, szép színes hal, a többi meg csíkot húz. Ez akármi lehet. A túl korai telepítéstől kezdve a vakvéletlenen át valami titokzatos férgességig. A gond ott kezdődik, hogy diagnózis nélkül nincs hatásos kezelés sem. Annyi biztos, hogy a sózás nem jó se bélgyulladásra, se kopoltyúféregre. A gyógyszerek nem csak a kórokozókat pusztítják el, hanem megviselik a halakat is. Egy rosszul megválasztott gyógyszer csak a halakat terheli és rossz esetben még a lebontó bacikat is kinyírja, tehát még rátesz egy lapáttal a problémára.
2011. jún. 17. 00:48
 15/17 Salx Narval ***** válasza:
A fehér nyálkás ürülék, szerintem is bélgyulladásra utal, amit jobb esetben a kaja, rosszabban a férgek okoznak.Én is azt tanácsolnám, hogy egyenlőre ne vegyél halat, csinálj részleges vízcserét és pár napig ne etess.Az etetést célszerű nyers kajával kezdeni és esetleg használhatsz SERA Fhistamint ( a kajára és a vízbe is ) Jó hatású a forrázott kamillavirág is, ha megeszik.A férgek ellen nem sok esélyed van, de talán nem ők okozzák a problémát. [link]
2011. jún. 17. 05:23
 16/17 A kérdező kommentje:

Nagyon hálás vagyok a segítségekért!

Halat terveztem, de így nem veszek semmiképp amíg nincs rendben minden. Pár napig akkor most nem esznek szegények, pedig ahányszor meglátnak tobzódnak az etetőnyílásnál, belesek a kis drágák. Aztán meglátjuk mi lesz. Néztem gyógyszert a bélférgességre, de a Sera med tremazol 3500 Ft, nekem meg pár guppim van csak, nem éri meg.

2011. jún. 17. 09:28
 17/17 Salx Narval ***** válasza:
Írass fel flubenolt, minimális meggyiség kell.A linkben ott az ajánlott adag.
2011. jún. 17. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!