Akvárium oldala vízköves (felér-szürkés cseppfoltos). Mivel lehetne eltüntetni?
Pedig marad. Erre való a tető, ezt takarja. Vagy egy csíkot is ragaszthatsz köré, ha nagyon zavar.
Nálam nyitott az akvárium, de engem egyáltalán nem zavar.
Lehet egyébként olyannal próbálkozni, hogy pengével lekaparod, de szerintem értelmetlen, egy hét múlva újra ott lesz, a munka pedig nem kicsi vele.
Esetleg ecettel leszedhető, de 200 liter alatti akváriumnál én nem próbálkoznék vele, ott már van akkora pufferhatás, hogy egy kevés ecetet elviseljen az akvárium, de egy kis 50-esnél komoly károkat okozhat.
De ahogy mondtam, a tisztítás hiába való, szélmalomharc.
Következő teljes takarítás után lágy vizet önts az akváriumba és abból nem fog vízkő képződni, ráadásul a halak is jobban érzik magukat.
A Tesco-ban lehet 5l-es kiszerelésben kapni olcsón, meg egyéb ilyen nagy áruházban.
Kívül 20%-os ecet,
Belül meg egy szike/sniccer pengéjével le tudod kaparni, de csak laposan az élével, és nem a hegyével, akkor nem karcolod meg az üveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!