Csináltattam megvilágítást, de elég rosszu lett megcsinálva. Érdemes vesződnöm vele?
Vidd vissza, amit csináltak egy sz@r. Viszont a "mondtam" semmit nem ér, le kell írni mindent. Ha meg feketén lett csináltata és átvetted, akkor reklamáció nincs, a helyszínen kellett volna ellenőrizni. Az, hogy 15 wattos csövek vannak benne, nem lenne gond, lehet, hogy ezt adja a hossz. A közepesek fényigényű növényeknek elég a 30 watt, én erős fényigényűeket is tartok alatta 70 literben. De esetleg még egy 15 wattossal lehet fejleszteni a dolgot.
6400 Kelvines daylight csövek kellenének amúgy, vagy esetleg spec növényes is lehet az egyik.
A 15000K-s t nem ismerem hogy az miféle, de nem csak a kelvin számít, a spektrum képe is fontos, hogy egyáltalán milyen tartományban sugároz.
Szerintem a legjobb lenne 2db 18Wattos 60centis neon.
1db Sylvania Gro-lux + 1db sylvania aquastar, vagy
1db Hagen flora glo + 1db hagen aqua glo
Ilyesminek kéne lennie:
Tehát 400-500 és 600-700 nanométer közt kéne lenni egy dombnak, mert a vizinövényeknek a piros és kék tartományt hasznosítják, az egyebek az algáknak kedveznek.
A Sylvania Gro-lux pl egy ilyesmi:
A Sylvania Aquastar-ba több a kék tartomány:
A Hagen Fora-glo meg ilyen:
A Hagen aqua-glo is tök jó:
Lehet használni 6500K-s daylight neont is, az egy teljes spektrum, de ettől könnyen beindul az alga. Ezt inkább egy rózsasínes neon mellé érdemes tenni kiegészítésnek pl egy flora glo, vagy egy gro lux mellé:
Szerintem érdemes rendesen megcsinálni. 15000 K-nel úgy sem lehet világítani, ilyen fénnyel csak a bajod lenne.
A fényerősséget nem lehet K-nel pótolni. A fényerő, meg a színhőmérséklet különböző dolgok.
Amúgy hihetetlen, hogy ennyit nem tudnak megcsinálni. Nálunk se, ismerős a helyzet. Ezért csinálok mindent én, aminek jónak kell lenni. (igaz, 5-ször annyi ideig tart)
Elképesztő, miket engednek meg a "mesterek" hogy mennyire hanyagok, meg retardáltak. Ha én tized akkorát hibáznék a munkámban, úgy b@sznának ki, mint macskát szarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!