Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Csináltattam megvilágítást,...

Csináltattam megvilágítást, de elég rosszu lett megcsinálva. Érdemes vesződnöm vele?

Figyelt kérdés
Meg lett csinálva a foglalat, elég szép lett csak nem tartották be a megrendelt méretet, igy amikor felteszem az akváriumra, kicsit csúnyán néz ki, mert rövidebb mint az akvárium. De ez még nem is zavarna, ha legalább jól megcsinálta volna a ragasztást meg megfelelő neonokat tett volna bele, mert mindjárt első nap az egyik foglalat kiesett.. (2 neont tetettem bele). A neonok sem azok, amiket kértem, erősebbet szerettem volna, és ugy is mondtam (legalább 18 W vagy erősebb), ő meg beletett 2x15 W-ot, 15000 K-t. Azzal, hogy én le birom majd cserélni őket ha akarom... mindez 5.300 Ft volt. Mit csináljak, el fogom vinni reklamálni, de nem biztos, hogy beleegyezik hogy a neonokat is kicseréli. Az aki 80 liter, és közepes, és a közepesnél erősebb fényigényű növények vannak benne, ezekhez milyen neonokat tegyek/tetessek ha kicseréli?
2011. máj. 25. 12:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Magyarul ronda, használhatatlan munkát végzett. Vissza kell vinni, és visszakérni a pénzt, aztán csináljon a vackával azt amit akar. Ha nem óhajtaná visszadni, akkor jöhet a klasszik APEH, fogyasztóvédelem stb fenyegetés (8 napon belül amúgy indok nélkül elállhatsz a vásárlástól).
2011. máj. 25. 12:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Vidd vissza, amit csináltak egy sz@r. Viszont a "mondtam" semmit nem ér, le kell írni mindent. Ha meg feketén lett csináltata és átvetted, akkor reklamáció nincs, a helyszínen kellett volna ellenőrizni. Az, hogy 15 wattos csövek vannak benne, nem lenne gond, lehet, hogy ezt adja a hossz. A közepesek fényigényű növényeknek elég a 30 watt, én erős fényigényűeket is tartok alatta 70 literben. De esetleg még egy 15 wattossal lehet fejleszteni a dolgot.

6400 Kelvines daylight csövek kellenének amúgy, vagy esetleg spec növényes is lehet az egyik.

2011. máj. 25. 12:48
 3/4 anonim ***** válasza:

A 15000K-s t nem ismerem hogy az miféle, de nem csak a kelvin számít, a spektrum képe is fontos, hogy egyáltalán milyen tartományban sugároz.

Szerintem a legjobb lenne 2db 18Wattos 60centis neon.

1db Sylvania Gro-lux + 1db sylvania aquastar, vagy

1db Hagen flora glo + 1db hagen aqua glo

Ilyesminek kéne lennie:

[link]

Tehát 400-500 és 600-700 nanométer közt kéne lenni egy dombnak, mert a vizinövényeknek a piros és kék tartományt hasznosítják, az egyebek az algáknak kedveznek.

A Sylvania Gro-lux pl egy ilyesmi:

[link]

A Sylvania Aquastar-ba több a kék tartomány:

[link]

A Hagen Fora-glo meg ilyen:

[link]

A Hagen aqua-glo is tök jó:

[link]

Lehet használni 6500K-s daylight neont is, az egy teljes spektrum, de ettől könnyen beindul az alga. Ezt inkább egy rózsasínes neon mellé érdemes tenni kiegészítésnek pl egy flora glo, vagy egy gro lux mellé:

[link]

2011. máj. 25. 13:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes rendesen megcsinálni. 15000 K-nel úgy sem lehet világítani, ilyen fénnyel csak a bajod lenne.

A fényerősséget nem lehet K-nel pótolni. A fényerő, meg a színhőmérséklet különböző dolgok.

Amúgy hihetetlen, hogy ennyit nem tudnak megcsinálni. Nálunk se, ismerős a helyzet. Ezért csinálok mindent én, aminek jónak kell lenni. (igaz, 5-ször annyi ideig tart)

Elképesztő, miket engednek meg a "mesterek" hogy mennyire hanyagok, meg retardáltak. Ha én tized akkorát hibáznék a munkámban, úgy b@sznának ki, mint macskát szarni.

2011. máj. 25. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!