Van két mézgurámim, de a képek alapján lehet, hogy nem is mézgurámi? Linkek lent
Az enyém pontosan ugy néz ki, mint a likelt oldalon felülről a 3. képen:
Pedig elméletileg ilyet vettem:
Amíg fiatalok illetve stresszesek, addig nem lesz olyan szép színük, mint ami a képeken van, tehát simán lehetnek mézgurámik.
Ha lefényképeznéd, könnyebb lenne eldönteni.
Mondjuk az eladókban nem lehet megbízni, néha még ők maguk sem tudják, hogy melyik milyen hal.
A képek nem a legjobbak, de ennyi alapján van okod a gyanúra. Egyiken se tudom kivenni a sárgás szegélyt a hát és a hasúszón, ami a mézgurámi jellemzője.
A kereskedők hajlamosak a számukra ismert nevet ráaggatni minden hasonlóra.
Akkor szerintem várok, és majd idővel kiderül milyen fajta is. Nálam a nőstény is narancsszínű, mint a hím, igaz egy picit halványabb. Ha mézgurámi, akkor be fog barnulni egy idő után ahogy a képen is kinéz (a linkeltben)? A hímben van egy pici fekete, a felső uszonya szegélyén.
Találtam egy képet, az enyémek is kb ilyenek, csak nálam a nőstény a nagyobb a hímnél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!