Hogyan hűtitek az akváriumotokat nyáron?
Valamilyen berendezéssel?
Vagy van erre valamilyen praktika is?
Minden ötlet érdekel
Szia.
Én úgy szoktam hűteni a vizet nyáron, hogy megtöltök egy zacskót vízzel, azt berakom a fagyasztóba, megvárom míg megfagy, és utána belerakom az akvárium vizébe.Sokáig bírja, olcsó, egyszerű, és ha felolvad, akkor berakod újra a fagyasztóba, mikor kiolvad megint berakod.... és újra és újra.
Persze vannak speciális hűtő eszközök is.De én amiket láttam, azok több mint 100.000 Forintba kerültek.
Remélem segíthettem,,,
Üdv
Köszike!
Igen hűteni akarom mert nálunk is 29-30 fokos a víz és lehet h nem halnak bele de biztos h nem jó nekik az ilyen meleg víz.
A legtöbb trópusi díszhal bírja a harminc fokot,de egyébként halfajtól függ, hogy mi az optimális hőmérséklet.
Az akvárium hőmérséklete fűtés nélkül a mindig 3-4 fokkal kevesebb mint a helységé ahol van. Tehát vagy borzasztó meleg van nálatok vagy rosszul állítottad be az akvárium fűtést.
Hello.
Én vagyok a jeges!:)
Szerintem nem zavarja őket, ha ilyen formában kapják a hideget.Annál biztos hogy jobb, mintha hirtelen hideg vizet öntenél bele, mert a kényesebb halak az 1-2 fokos különbséget is megérzik, nemhogy ha 30 fokos vízbe hirtelen öntesz 5 liter 15 fokosat....
Szerintem élvezik is a halak a jeges módszert, oda úsznak mellé, szinte látszik, hogy örülnek.De vannak külön akváriumba való hűtők, amiket 100.000-250.000 Forint között tudsz megvenni, abból pedig sok jeges zacskó kijönne...
Na a döntést rátok bízom mivel fogjátok hűteni, majd lehet írni nyáron kinek mi vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!