A NAPfény, vagy a FÉNY okoz algásodást az akváriumban?
HVan, hogy elhúzom a függönyt, mert szakad az eső, és borús az idő. Ilyenkor oldalról az akváriumra is jut fény.
De, nem napfény, csak világosság.
Ettől is algásodik, vagy csak a NAPFÉNYTŐL?
Ez a szórt fény nem okoz algásodást az akváriumnál, sőt, még jó is lehet. Ha rátűzne a nap, akkor valószínűleg bealgásodna, meg ami nagyobb probléma, hogy nagyon fel is tud melegedni.
Viszont nem csak a fény okoz algásodást, rengeteg tényzőtől függ: telepítettség, szűrés, vízcserék, növények mennyisége és fajtája.
Lényeg a lényegben, hogy így maradhat, de nyáron majd ne tűzzön rá!
Nem hiszem, hogy túl sokat számít, mert itt nálam is pl az ablak előtt volt 1 évig az egyik akvárium.
Nincs itt sem tűző napsütés, csak világos van.
Volt olyan időszak mikor semmi algám nem volt, aztán kiszedtem úgy a fele növényt belőle, és kimostam a külső szűrőt, na utána egyből beindult a zöldalga.
Aztán végülis azt csináltam csak, hogy az egyik neont lekapcsoltam, alacson fényen ment, és úgy el is múlt 1-2 hét alatt az alga. Szóval ezt így ki lehet kisérletezni.
Nekem az ablaktól úgy 3 m-re van szekrénybe építve. Amíg spot lámpával ment a fény addig volt algám rendesen. ( 3db 20W-os 4500K-es = zöld alga; 2db ugyanabból = barna alga. )
Végül váltottam LED modulokra = 0 alga. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!