Ezek a halak mit esznek?
neon, betta, törpe szívóharcsa
milyen táp, vagy mi kell nekik?
A neonnak és a bettának jó a fagyasztott szúnyoglárva, artemia, cyclops, daphnia.
A törpe szívóharcsának a spirulina tabletta, illetve a következő zöldségek megforrázva: uborka, répa, paprika, spenót, csalán, kukorica, tök, borsó.
szerintem igaz, amit Murr mond, tényleg jobb minden halnak fagyasztottat enniük.
Én azt nem hiszem el, hogy ne lennének hasznos anyagok egy olyan jó minőségű tápban, mint a Sera(pl. spirulinát nem lehet nekik máshogy adni), persze hetente két nap én is táppal etetek, ebből kifolyólag, de az sem jó, ha a halak csak tápot esznek..csak nemtörődöm v e témához tudatlan emberek etetnek csak táppal.
Igen, van valamennyi vitamin, ásványi anyag és nyomelem a jó minőségű tápokban. Csak azt egyiken sem tüntetik fel, hogy mennyi van benne, illetve mennyi kell a halaknak, mert gyártási titok... Ezt igazából nem is nagyon lehet tudni, főleg tapasztalati adatok vannak ezzel kapcsolatban, kísérleti kevés. Tehát hogy eladható legyen a termék, valamiből valamennyit adagolnak bele. Meg persze színezéket, ízfokozót, ballasztanyagot, tartósítót, meg amit találnak.
Akkor már inkább adom azt a halaimnak, amit amúgy is megennének, meg amit nem "valahogyan" készítenek.
Volt egy tó, ahol barátomék horgásztak, nem fogtak semmit, aztán egyszer a halőr mondta nekik hogy dobáljanak be búzát. Mert hogy ott búzával etetik a halakat. Jó, kipróbálták és barátom haverja akkor fogta életében először egy 6 kilós pontyot.
Csak azt nem értem a búzát hogy eszik meg, mikor az kemény, és nincs is foguk. Lenyelik egyben, de hogy tudják megemészteni?
Aztán mégis voltak ott nagy halak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!