Az akvariumomba szeretnek homokot tenni, szerintetek hogy csinaljam?
Egy 100 litresbe patakpartrol hoztam homokot es azt szeretnem megtudni hogy meddig kell mosni?
Kifozni ugye nem fontos ??
Valaki azt mondta hogy az sem jo ha sokat mosom mert kimegy belole a tapanyag,s keveset akkor zavaros lesz a viz
Ti mit szoltok?
A homok szervetlen, tehát egyáltalán nincsen benne tápanyag. Illetve van, köznyelven trutyinak hívják, nem a legjobb az akváriumba pakolni. Tehát főzd ki, alaposan mosd ki és osztályozni is kellene, mert a túl finom homok eltömíti a szűrőt.
Illetve egy ecetes vagy sósavas tesztet kellene csinálni, mert lehet közte mészkőtörmelék is.
Ugy gondoltam hogy teszek ebbol a homokbol par centit es a tetejere 2-3 centit kobol,olyan 0,5 cm-es....
Jo lesz??
Üdv.!
A patakpartról szerzett homokot nem ajánlanám, ugyanis betegségeket hordozhat magában, az elöbbiekben említett "trutyi"-ban.
Főzdd, ki alaposan, majd próbálld átszűrni.
Én a helyedben azonban ragaszkodnék, az egyszerű sima homokhoz, amit bárhonnan beszerezhetsz pl. Tüzéptelep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!