Sórák vagy vízibolha petét szeretnék beszerezni. Tudnátok ajánlani valami lehetőséget?
www.coralcorner.hu webshop.
Van elősózott (csak vízbe kell rakni) és sómentes (sósvízbe kell rakni) pete is, kis és nagy csomagban.
Én Szegeden a Trópusban vettem 50 gr sórák petét (kb 1dl-nyi), só nélkül 1400Ft-ért. Nagyon sokáig elég. A Serás tényleg nagyon drága, ráadásul ahhoz már hozzá van adva a só, úgyhogy kb 99% a konyhasó).
Az említett boltnak van webshopja is
Ja, tapasztalatok. Én egy műanyag flakonba keltetek. 1l vízhez 25 ml konyhasót (nem jódozott) adok + egy fél kávéskanálnyi (vagy még kevesebb) petét. Szobahőmérsékleten, erős levegőztetéssel kb 24 óra múlva kezdenek kikelni. Reggel és este etetek vele. Egy keltetés 3 alkalomra elég utána elkezdenek pusztulni a sórákok.
A levadászás:
1. leveszem a bugyborékoltatóról, megdöntöm, hogy a még nem kikeltek az sarokba gyűljenek.
2. Sötétben az ellenkező oldalt megvilágítom elemlámpával, hogy odagyűljön a sok kis sórák
3. Leszívom őket vékony csővel, aminek a végén szívószál van. A leszívott vizet egy kis szűrőn engedem át, aki felfogja a rákokat, az átfolyó vizet később visszaöntöm a palackba.
4. A leszűrt rákokat átmosom édesvízzel és odaadom a halaknak. Imádják őket.
Ez így kicsit bonyolultnak tűnik, de az egész művelet kb 3 perc
Sehogy. A tubifexet pöcegödrökből szedik élve, nem keltetik.
Gyakorlatban csak a sórákot keltetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!