Elpusztulnának a halak, ha elutaznátok hosszabb időre (1-2 hét)?
és a világítást hogy lehetne megoldani? világítani 2 hétig :S mert ahhoz is kell 1 időkapcsoló. mert ha nincs fény, a növények sínylik meg, ha pedig van, 2 hét folytonos világítás nem ártana meg nekik? elvégre éjszaka ők is oxigént fogyasztanak
de ha 2 hétig "nappal" van?
Nálam kb 3-4 napig lehetett nappal folyamatosan. Csak az tűnt fel, hogy zöld alga pöttyök jelentek meg az üvegen.
Néztem az időkapcsolót, 5 óránál állt este 8-kor. Jó, hát beállítottam 8-ra meg gondoltam akkor világítson kevesebb ideig, 2 órával kevesebbre állítottam. Majd nézem 1 óra mulva, még mindig 8 órát mutat. Az oldalán se volt felnyomva a kapcsoló 0-ról 1-re, mert akkor lehetne még ez, de hát nem volt. Szóval nem vágtam hogy mivan, gondoltam biztos elromlott. Végül kihúztam és másnap vettem egy újat. Azzal nincs problem.
Ha 2 vagy akár 1 hétig nappal van, akkor telemegy algával az akvárium. A halak idegállapotának se tesz jót, ha nem tudnak aludni. Nekik nincs is szemhéjuk.
Az időkapcsoló nem egy nagy tétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!