Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szeretnék venni sziámi harcos...

Szeretnék venni sziámi harcos halat de azt hallottam, hogy bántaná a többi halat. Ez igaz?

Figyelt kérdés
Guppijaim és Black Mollyaim vannak.Bántaná őket?Annyit tudok, hogy két hím egyáltalán nem él meg együtt de nem tudom, hogy a többi hallal hogy viselkedne.
2011. ápr. 23. 22:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Többnyire, más hím betták kivételével tartható! De csipkelődés előfordul, például a hím guppik uszonyát esetleg más nagyobb uszonyú halakkal csipkelődhet. De ez egyedtől is függ, nekem nem bántotta őket, de a kishalakat viszont levadássza...
2011. ápr. 23. 22:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy hány literre, mennyire dúsan növényesített akváriumba akarod?

Mivel a black mollyk 150 literes medencében tarthatóak, így egy hím betta nagyon szépen megvan mellettük. Ha ennál kisebben tartod őket, akkor az már rossz, ne tetézd esetleges harcokkal.

2011. ápr. 23. 22:49
 3/5 anonim ***** válasza:
nekünk van egy gyönyörű hím sziámi harcos hal, és egy helyen van a guppikkal, a black mollykkal és a dániókkal :) remekül meg vannak egymás mellett, nem is csipkedik egymást :) két hímet nem lehet együtt tartani, a többi hallal semmi baja.
2011. ápr. 23. 23:20
 4/5 Salx Narval ***** válasza:
Hát igen, az akvárium mérete fontos lehet.Amúgy a molly keményebbek mint a betta,főleg egy kifejlett hím. Nem azért harcoshal, mert nekimegy minden halnak, kizárólag a fajtársaival bunyózik. Ikrázáskor viszont keményen védi a területét, ilyenkor 40cm körzetben minden halat támad.Én inkább ijedősnek mondanám, mint veszekedősnek.100 liter alatt,nem tanácsolnám ezt a párosítást.Ha dús a növényzet és megfelelő az akvárium mérete, akkor viszont nem lesz gond.
2011. ápr. 24. 04:16
 5/5 gfero ***** válasza:
hogy a kérdésre válaszoljak nem bántsák egymást lehet öket együtt tartani
2011. ápr. 24. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!