Most mit csináljak? Bővebben lent.
Kicseréltem az aljzatot az akváriumban, jbl aquabasis van alul, Manado fölül, össz. kb 8 cm. Mindenhol ezt ajánlják, de a Manadonál rosszabbtalajjal még sose találkoztam. Az a bajom vele, hogy nem tudom lent tartani a növényeket, mert folyton feljönnek. Pedig direkt úgy ültettem, hogy minden növénynek ástam egy gödröt, szépen eligazgattam a gyökereket aztán betemettem. És egy csomó növénynek még a szárát is részben elástam (amit elvileg nem szabad) és még így is feljönnek.
A másik bajom az, hogy a szűrő most nem működik. Olyan hangokat ad ki, mint egy traktor. Gondoltam, azért, mert közel van az aljzathoz. Jól széttúrtam körülötte a kavicsot, hogy távol legyenek tőle, meg fölül is jó legyen a szűrő, kipucoltam a motorját is, és nem tudom, hogy mi a baja. Mit csináljak?
Szia!
Nem kell kétségbe esni :)
A szűrődnek szerintem semmi baja nem lesz, csak egy kicsit eltömítette a törmelék. Szedd szét, erős vízsugár alatt mosd meg alaposan, hátha jó lesz.
A talaj miatt se aggódj, hidd el, jó lesz, a porózus talajok ilyenek. Sajnos nagyon könnyű, kicsit nehéz használni. Ha vannak nagyobb kavicsaid, azokra lazán rágumizhatod a növényeket és elültetheted úgy. Vagy a szúnyoghálós megoldás is jó, levágsz egy darabkát, kilyukasztod, áthúzod rajta a gyökeret és bedugod az aljzat alá.
Sajnos minden változtatás problémával is jár, én a külső szűrőmmel 2 napot szenvedtem, pedig azt hittem, hogy fél órás meló lesz :) De a végén csak megérte.
Szia
Szerintem sincs baja a szűrődnek csak mosd ki jó alaposan néha az enyém is fura hangot ad ki de kimosom és minden oké,ha pedig mégse lenne jó akkor ott a garancia vidd vissza ,a növényeket meg nagyobb kövekre rágumizod és kész:)
Köszi a válaszokat! A motorját már átmostam tegnap, de úgy se működött. Nem tudom, mi baja lehet. Ha nem tudok vele semmit csinálni, elviszem megjavíttatni. Addig most egy kisebb szűrőt raktam az akváriumba.
A növények azóta lent maradtak hálistennek, aztán ha megint feljönnek, akkor rakok a gyökerükre valami súlyt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!