Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Most mit csináljak? Bővebben...

Doruss kérdése:

Most mit csináljak? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Kicseréltem az aljzatot az akváriumban, jbl aquabasis van alul, Manado fölül, össz. kb 8 cm. Mindenhol ezt ajánlják, de a Manadonál rosszabbtalajjal még sose találkoztam. Az a bajom vele, hogy nem tudom lent tartani a növényeket, mert folyton feljönnek. Pedig direkt úgy ültettem, hogy minden növénynek ástam egy gödröt, szépen eligazgattam a gyökereket aztán betemettem. És egy csomó növénynek még a szárát is részben elástam (amit elvileg nem szabad) és még így is feljönnek.

A másik bajom az, hogy a szűrő most nem működik. Olyan hangokat ad ki, mint egy traktor. Gondoltam, azért, mert közel van az aljzathoz. Jól széttúrtam körülötte a kavicsot, hogy távol legyenek tőle, meg fölül is jó legyen a szűrő, kipucoltam a motorját is, és nem tudom, hogy mi a baja. Mit csináljak?

2011. ápr. 23. 17:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát szerintem a szürőd bekrepált :S Ajánlatos minnél előbb újat venni...A talajjal kapcsolatban sajna nem tudok tanácsot adni
2011. ápr. 23. 17:20
 2/7 A kérdező kommentje:
kb. másfél hónapja vettem a szűrőt. És most öltem bele egy csomó pénzt az akváriumba, alig maradt zsebpénzem... pedig annyit tervezgettem, hogy minden jó legyen... és mindenhol a manadot ajánlották, itt is, meg akvaristán is, mindenhol... mostmár fogalmam sincs, mit csináljak, és mit higgyek el egyáltalán.
2011. ápr. 23. 17:27
 3/7 anonim ***** válasza:
miért nem veszel növénysúlyt vagy csinálj egy batyut szúnyogháló bele kavics rákötöd a növényre és elülteted.amit nem szabad elásni tegyél rá súlyt nem egy vagyon .a szűrőre nincs garancia ?
2011. ápr. 23. 17:43
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Van rá garancia, majd elviszem. És majd nézek növénysúlyt is.
2011. ápr. 23. 17:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem kell kétségbe esni :)

A szűrődnek szerintem semmi baja nem lesz, csak egy kicsit eltömítette a törmelék. Szedd szét, erős vízsugár alatt mosd meg alaposan, hátha jó lesz.

A talaj miatt se aggódj, hidd el, jó lesz, a porózus talajok ilyenek. Sajnos nagyon könnyű, kicsit nehéz használni. Ha vannak nagyobb kavicsaid, azokra lazán rágumizhatod a növényeket és elültetheted úgy. Vagy a szúnyoghálós megoldás is jó, levágsz egy darabkát, kilyukasztod, áthúzod rajta a gyökeret és bedugod az aljzat alá.

Sajnos minden változtatás problémával is jár, én a külső szűrőmmel 2 napot szenvedtem, pedig azt hittem, hogy fél órás meló lesz :) De a végén csak megérte.

2011. ápr. 23. 18:45
 6/7 Dioxyde ***** válasza:

Szia

Szerintem sincs baja a szűrődnek csak mosd ki jó alaposan néha az enyém is fura hangot ad ki de kimosom és minden oké,ha pedig mégse lenne jó akkor ott a garancia vidd vissza ,a növényeket meg nagyobb kövekre rágumizod és kész:)

2011. ápr. 23. 22:46
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! A motorját már átmostam tegnap, de úgy se működött. Nem tudom, mi baja lehet. Ha nem tudok vele semmit csinálni, elviszem megjavíttatni. Addig most egy kisebb szűrőt raktam az akváriumba.

A növények azóta lent maradtak hálistennek, aztán ha megint feljönnek, akkor rakok a gyökerükre valami súlyt.

2011. ápr. 24. 12:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!