Növényválasztásban kérném a segítségeteket (fontos)?
Arról lenne szó, hogy ismerősünk szétszedte az akváriumát, mi pedig átvesszük tőle.
Szeretnék bele szép növényeket, viszont egyenlőre csak 30-40watt világítás lenne benne. (120L)
Szóval olyan növény kellene, ami kevés világítással is beéri. Előtérbe, középre, hátra is kellenének növények.
Erről az oldalról rendelném őket: [link]
A webshop kapacitását tekintve ezek közül melyik növényeket választhatnám? Tudom, oda van írva, hogy melyiknek mekkora a fényigénye, viszont itt vagytok páran tapasztalt akvaristák, ezért kérdezlek titeket.
Előre is köszönöm!
De, eléggé összefüggő. Hozzánőni nehezen nő a dolgokhoz, de erre nincs is nagy szükség, én kis damillal fogatom oda, de van, amelyiket hagyom lebegni. Viszont egymáshoz eléggé kapaszkodik a csomó, tehát csak erővel lehet szétszedni.
A saját akváriumomban nem nagyon látszik, remélem hable nem haragszik meg, hogy az övét mutogatom:
Nem, ja, hát izé, ez nem esik szét, egybemarad még úgy is ha csak bedobod a vízbe. Annyi, hogy akkor elrepül és beszívja a szűrő :)
Mondjuk a riccia -májmoha az már ennél sokkal risszabb de olyat ne is vegyél, mer az fényigényes
kaptam Patypustól 1 kis karácsony mohát, az nincs képen, mert még nem raktam rá semmire, nemtom még csak úgy van, de az szebb, mint a jávai, kicsit ilyen karácsonyfa formájú és egy kicsit fényigényesebb, meg az lassabban nő, de majd abból is növesztek egy erdőt :D
Én bírom a mohákat.
ma beszéltem ismerősünkkel, akiktől lesz az akvárium. Amúgy nagyon szép a moha, de mondta, hogy ő már tett bele, damillal a vasfára kötözte, de lebegett a vízben, beszippantotta a szűrő, meg folyamatosan váltak le róla darabkák, és a végén már csak a damil maradt a vasfán:D
Biztosan valamit rosszul csinált szerintem.
Az az úszó májmoha lehetett. Az nem annyira erős szerkezetű, könnyen darabokra hullik, pláne ennyi fény alatt.
A jávaival nem lehet semmi probléma. Már bocs, hogy ennyire ajánlgatom, de egyrészt nagyon szeretem, mert gyönyörű és jól lehet dekorálni vele, másrészt pedig nagyon jót tesz a vízminőségnek, harmadrészt a halak, csigák és garnélák is imádják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!