Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Növényválasztásban kérném a...

Növényválasztásban kérném a segítségeteket (fontos)?

Figyelt kérdés

Arról lenne szó, hogy ismerősünk szétszedte az akváriumát, mi pedig átvesszük tőle.

Szeretnék bele szép növényeket, viszont egyenlőre csak 30-40watt világítás lenne benne. (120L)

Szóval olyan növény kellene, ami kevés világítással is beéri. Előtérbe, középre, hátra is kellenének növények.

Erről az oldalról rendelném őket: [link]

A webshop kapacitását tekintve ezek közül melyik növényeket választhatnám? Tudom, oda van írva, hogy melyiknek mekkora a fényigénye, viszont itt vagytok páran tapasztalt akvaristák, ezért kérdezlek titeket.

Előre is köszönöm!

2011. ápr. 18. 22:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

De, eléggé összefüggő. Hozzánőni nehezen nő a dolgokhoz, de erre nincs is nagy szükség, én kis damillal fogatom oda, de van, amelyiket hagyom lebegni. Viszont egymáshoz eléggé kapaszkodik a csomó, tehát csak erővel lehet szétszedni.

A saját akváriumomban nem nagyon látszik, remélem hable nem haragszik meg, hogy az övét mutogatom:

[link]

2011. ápr. 18. 23:23
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem, ja, hát izé, ez nem esik szét, egybemarad még úgy is ha csak bedobod a vízbe. Annyi, hogy akkor elrepül és beszívja a szűrő :)

Mondjuk a riccia -májmoha az már ennél sokkal risszabb de olyat ne is vegyél, mer az fényigényes

kaptam Patypustól 1 kis karácsony mohát, az nincs képen, mert még nem raktam rá semmire, nemtom még csak úgy van, de az szebb, mint a jávai, kicsit ilyen karácsonyfa formájú és egy kicsit fényigényesebb, meg az lassabban nő, de majd abból is növesztek egy erdőt :D

Én bírom a mohákat.

2011. ápr. 19. 00:53
 13/18 anonim ***** válasza:
Jávaiit bárhova oda kötöd egy kis damillal, ott marad. Vasfára szoktam, hát ránő valamennyire, na de könnyű leszedni róla. Pl régen cérnával kötözgettem azt mikor 2 hónap mulva szétmállott a cérna akkor is ottmaradt, de már így szálingózott lefelé a fáról. Meg csináltam olyat, h fűzfaág köré tekertem s akkor olyan nagyobb lett, úgy gyorsabban nőtt, közelebb a lámpához... ha ezt is tápozod azért tud nőni mint a fene. Mondjuk én nem tápozok olyan sokat, mittudomén milyen táp jó, ezt vettem legutóbb, ez van most, nálam jó soká fogy el :)
2011. ápr. 19. 00:57
 14/18 A kérdező kommentje:

ma beszéltem ismerősünkkel, akiktől lesz az akvárium. Amúgy nagyon szép a moha, de mondta, hogy ő már tett bele, damillal a vasfára kötözte, de lebegett a vízben, beszippantotta a szűrő, meg folyamatosan váltak le róla darabkák, és a végén már csak a damil maradt a vasfán:D

Biztosan valamit rosszul csinált szerintem.

2011. ápr. 19. 11:26
 15/18 anonim ***** válasza:

Az az úszó májmoha lehetett. Az nem annyira erős szerkezetű, könnyen darabokra hullik, pláne ennyi fény alatt.

A jávaival nem lehet semmi probléma. Már bocs, hogy ennyire ajánlgatom, de egyrészt nagyon szeretem, mert gyönyörű és jól lehet dekorálni vele, másrészt pedig nagyon jót tesz a vízminőségnek, harmadrészt a halak, csigák és garnélák is imádják.

2011. ápr. 19. 15:17
 16/18 A kérdező kommentje:
nem probléma, hogy ajánlgatod, hisz ezért tettem fel a kérdést:) rendben akkor megpróbálkozok a jávaival, végül is veszteni nem vesztek vele, csak nyerhetek egy gyönyörű akváriumot:)
2011. ápr. 19. 16:39
 17/18 A kérdező kommentje:
jaj még egy dolog. A jávai mohát elég egy ponton rögzíteni a damillal, vagy érdemes több ponton?
2011. ápr. 19. 17:03
 18/18 anonim ***** válasza:
Elég, magtartja, de attól is függ, hogy milyen formát szeretnél neki. Ha mondjuk hosszabb ágra kötözöd, akkor érdemes kicsit körbe tekerni. Ha egy nagy csomót/gömböcöt) szeretnél, akkor elég lazán egyszer átkötni. Van, amit csak úgy betömködök két ág közé, vagy dobok rá egy nagyobb kavicsot, úgy is megmarad, ha nem piszkálod, meg ha nincs áramlatban. Ízlés kérdése, nem lesz baj vele, majd kitapasztalod. Ha néhány szál kijön belőle, azt visszatömködöd és kész.
2011. ápr. 19. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!