Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akkor hogy is van most ez?

Akkor hogy is van most ez?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy az akváriumba kell szűrőt tenni és azután csapvizet. Aztán két napig folyamatosan szűrni. És ekkor jön a dekoráció,növények, berendezés. Ezután 14, 21 napot azaz 2-3 hetet kell még szűrni a vizet és csak azután jöhet 4-5 hal, de köztük 4-5 napos szünetet kell várni a betelepítéssel? Akkor most ez tényleg így van? Mert kezdő vagyok és rengeteg olyan ismerősöm van aki nem csinálta meg és mégis megvannak a halak, élnek, köszönik szépen jó vannak. Anno húgom halával se csináltuk így. Átlagos korát a halfajok meg is haladták!!! Úgyhogy akkor ez most hogy is van?
2011. ápr. 16. 18:18
1 2 3 4
 31/34 Frontosa ***** válasza:

Azért autókáztatok ilyen sokat?

Hova mentetek értük, tudtommal ilyenkor 1 bolt sincs nyitva?

Akkor most honnan netezel egyáltalán?

Ez is erősen Fake gyanús, vagy lehet, hogy csak én vagyok túl gyanakodó.

2011. ápr. 16. 19:17
 32/34 Platypus ***** válasza:

Ebből katasztrófa lesz, előre megmondom. Akármilyen használt vizet is szerez a kérdező, az csak beoltja az akváriumot, a baktériumoknak így is idő kell hogy elszaporodjanak. Ha nincs elég baci, akkor a halakat megmérgezi a saját piszkuk. Pont. Ezen nem lehet spórolni, ha direkt vesz az ember bacitablettát meg nitrátot locsol a még halmentes akváriumba, akkor is kell legalább egy hét. Ha ezt elmismásolja valaki, akkor egy finom kis ammóniamérgezést kapnak a halai. Ha a halak fittek és egészségesek, akkor túlélhetik, de ha átlagos bolti hülyére stresszelt halak, akkor vagy azonnal felfordulnak, vagy minden hétre jut egy darakór vagy hasonló.

A növényes akváriumoknál a berendezésnél azonnal berakják a talajt, dekorációt és a növényeket, feltöltik, bekapcsolják a szűrőt meg a többit, elkezdik tápozni, és egy hónap múlva jönnek csak a halak.

2011. ápr. 16. 20:02
 33/34 A kérdező kommentje:
Még nem fogjuk megvenni a halakat, előkészítettük az akváriumot. Csak nem tudom, hogy működik a szűrő. Nem bírom bekapcsolni, de lehet, hogy már el is romlott. :(
2011. ápr. 17. 07:39
 34/34 Salx Narval ***** válasza:
0%
Ha berendezted az akváriumot és egy-két napot állt már a víz, akkor nyugodtan beleteheted a halakat.A zacskóba amit kaptál, önts ugyanannyit az akvárium vízéből mint amennyi benne volt és tegyél bele fertőtlenítőt pl 10-10 csepp parakill, dezinfekt 10 perc.Ügyelj a hőfokra.A szűrőbe tegyél egy csipetnyi szárított halkaját és kézből etess, az-az épp annyit ami elfogy( kb 1-2 hét).Csak minden második nap kapjanak enni.Hetente cserélj 20% vizet.Szerezz be egy vödröt és már most tegyél bele vizet, ebből csináld a vízcseréket.Így mindig lesz állott víz kéznél.Az 1-2 heti 20-30% vízcserét ezután is csinálnod kell, mert egy ekkora akváriumban nem tud annyi bontóbaktérium kialakulni, hogy hatékonyan szűrjön, jobban mondva, biztosan több hal lesz benne mint kellene és az esetleges ázalékanyagok is nagyobb bajt csinálnak, mint egy nagy akváriumnál.Ha ezeket betartod, semmi bajuk nem lehet attól, hogy nem állt két hétig a víz.
2011. ápr. 17. 08:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!