Most tervezek akváriumot, és mindenkép biotópot szeretnék. Leginkább az ázsiai felé hajlanék. Szerintetek 72 liter elég lesz 6db Bíborfejű díszmárnának (Barbus nigrofasciatus) 3 db Sávos díszcsík (Botia striata) és 3db Palacsinta algaevőnek (Beaufortia kweichowensis)?
Növényeknek vizikelyhek mellé esetleg tudtok valami öletet adni? Esetleg még 2-3 Sepregető garnélával már teljes lenne a zűrzavar?
2011. ápr. 14. 18:25
1/7 Platypus válasza:
Szerintem ebben a méretben jobban járnál egy ázsiai törpehalas biotóppal. Ez az akvárium például jó minta a témában:
Valóban, ezeket a halakat épphogycsak be lehet zsúfolni ekkora helyre, de egyáltalán nem nekik való. Diszhal.info-n viszont rengeteg halból válogathatsz, lehet élőhely szerint szűrni őket.
Növénynek szerintem nagyon jó még a microsorium, az indiai vízicsillag és a valisneria.
ha itt a növények képe felett kiszeded az összes pipát kivéve az ázsiait akkor ott lesznek a neked kellő növények
2011. ápr. 14. 23:04
4/7 Salx Narval válasza:
Ezek a halak, kb 2-300 literes akváriumot igényelnének jóval népesebb csoportokban,mármint ha biotópban gondolkodsz.
2011. ápr. 15. 02:07
5/7 anonim válasza:
Platypus, a videóban, amit linkeltél, nem tudod véletlenül mi az a zöld apró növény az alján? :)
2011. ápr. 15. 09:26
6/7 anonim válasza:
ha hemianthus, akkor az amerikai, ami meg nem illik ebbe az ázsiai biotopba
2011. ápr. 15. 09:30
7/7 Platypus válasza:
Lehetséges a Hemianthus "cuba", a felvétel annyira nem jó, hogy ki lehessen venni, de valószínűségi alapon könnyen lehet ez a faj. Ez az akvárium csak a halaiban ázsiai, a növények között azért befigyel pár amerikai Echinodorus meg Anubias is. Hiteles ázsiai gyepre alternetíva a lekötözött gömbalga. A díszhalinfó valamiért európainak írja. Ricciából nagyon szép világoszöld gyepet lehet nevelni, bár sok vele a macera. Ez meg egy kozmopolita faj, szerintem passzol az elképzeléshez. A Pogostemon még egy nagyon szép kis ázsiai növényke, nekem a kedvencem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!