Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kell valami vegyszer a cseréhe...

Kell valami vegyszer a cseréhez szükséges vízbe?

Figyelt kérdés
csapvizet használok.nemsokára kell majd takarítani de nem tudom kell-e vegyszer az új vízbe.a válaszokat előre is köszi.
2011. ápr. 14. 16:06
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Kell, klór kivonó Aquatan folyadék.
2011. ápr. 14. 16:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem KELL, de lehet tenni vízelőkészítőt, de ha pihenteted 1 napig akkor ki fog menni belőle a klór. Mást semmiképp, mert kiöli a hasznos baktériumokat. Remélem a vízcsere alatt nem teljes vízcserét értesz, csak heti részlegest (30%).
2011. ápr. 14. 16:12
 3/8 anonim ***** válasza:

nem nem. (: vagy ha vízelőkészítőre gondolsz azt lehet. (én is azt használok, sera aquatan) vagy hagyod állni a vizet 1-2 napig h elszálljon a klór. bár én a vízelőkészítőre szavazok mert az a nehézfémeket is megköti, illetve ha hagyod a vizet ezzel a szerrel állni 1-2 óráig mehet is az aksiba. :DD

én 890 ft-ért vettem és 400 l-re elég. (az aksi maga 30 les így sokáig kitart)

2011. ápr. 14. 16:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Én nem használok semmit, egy nap pihentetés bőven elég. Ha nagyon kényes halakat tartasz, vagy nagyon ingadozó nálatok a vízminőség, lehet használni sera aquatan-t vagy tetra aquasafe-t. Más vegyszerre semmi szükség.
2011. ápr. 14. 16:16
 5/8 Platypus ***** válasza:
Hogy kell-e, az attól függ, merre laksz és ott milyen minőségű víz folyik a csapból. Általában elég csak pihentetni a cserevizet, de van, ahol magasabb a csapvíz nehézfémtartalma (öreg rézcsöveken jön), és akkor nagyon hasznos egy vízkezelő szer. Mindenképpen vízelőkészítő kell és nem valami más vegyszer, pl. metilinkék. Jó vízelőkészítők: sera aquatan, tetra aquasafe, jbl biotopol.
2011. ápr. 14. 16:33
 6/8 anonim ***** válasza:

"A Sera Aquatan ideális védelem minden édes- és tengervízi halnak, ezen kívül nélkülözhetetlen az akvárium berendezésénél. Vízelőkészítő és regeneráló, mely megköti a nehézfémet, semlegesíti a vízben oldott sókat, eltávolítja a klórt, valamint szállítás alatt csökkenti a stresszt. A halak hálóval való kifogásánál gyakran sérül a nyálkahártya, mely újraképződését az Aqutan segíti és 24 óra alatt a előkészíti a csapvizet a halak számára."

Imádom az ilyen marketing blabla szövegeket. Semmiben nem különbözik a Neptunos csepegtető sz@roktól, egy nagy közös tartályból engedik maguknak. Esetleg annyiban, hogy a nagy és gazdag Németországból jön és egy pénzes cég jó kis reklámot tud magának csinálni. Eltudja hitetni a kezdő emberekkel, hogy szükségük van a drágább termékére, elég ha megveszik a termékeit és már nem lehet gond.

Azokhoz lenne pár kérdésem akik elhivatottan hisznek a nagy gyártóknak:

Pontosan hogy köti meg a nehézfémeket és semlegesíti a sókat?

Mert biztos a természetes vizekben sokkal kevesebb van ezekből.

Eltávolítja klórt ami egyébként is távozik a vízből.

Hogy csökkenti a szállítás alatt stresszt? - gondolom raknak bele valami gyógyszerféleséget, mert kell az.

Bármily meglepő én nem szoktam pihentetni a vizet és nem is rakok bele semmilyen vegyszert. Egyszerre 20-30%-os cserét csinálok. A lényeg az, hogy a hőmérséklet megfelelő legyen. Az friss vizet pedig lassan engedem az akváriumba (pl.: 30l - 5 perc).

Szóval a válaszom az hogy nem kell bele semmi vegyszer, esetleg állni hagyni, ha nagyon klóros lenne.

2011. ápr. 14. 17:17
 7/8 A kérdező kommentje:
van itthon sera aquatan,meg fertőtlenítő is,és sokan azt mondták,hogy fertőtlenítőt használjak.de akkor vízelőkészítőt rakok bele.és egyébként igen,részleges vízcserére gondolok.:Dköszi a válaszokat.(:
2011. ápr. 14. 17:26
 8/8 Platypus ***** válasza:

Ezek a szerek főleg kelátképzőket tartalmaznak, amik komplexet képeznek a fémionokkal. A komplex nem lép be más kémiai reakciókba, így a mérgező hatásuk semlegesítődik. A klórral nem tudom, mit csinálnak ezek a cuccok, attól sokféleképpen meg lehet szabadulni. A marketingszöveg nagy része csak üres rizsa, de ettől a neptun antiklór még nem lesz jobb, az csak klórtalanít, mást nem tud. A klórtól meg egy kis várakozás is megszabadít. És ha kiszámolod, mennyi vízre elég egy kis flakon, akkor az jön ki, hogy még drágább is a márkás termékeknél.

Amúgy sokan vannak, akiknek nincs lehetőségük pihentetni a vizet, pl. nagy akváriumban túl sokat cserélnek egyszerre, hogy vödrökben elférjen. Ebben a helyzetben az egyetlen jó megoldás a vízkezelő.

2011. ápr. 14. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!