A diszkoszhal milyen gyorsan nő?
Lehetetlen jól válaszolni erre a kérdésre.
Szerinted miért nem kaptál eddig választ? Mi az a kisebb akvárium? Vízlágyítód van, vagy mi a terv?
Itt a válasz a kérdéseidre:
Na, ez a hozzáállás már rossz. Azt nem tudom, milyen gyorsan nőnek, de az egyik legnehezebben tartható halak.
Nem tudom, mekkora a kicsi akváriumod, de ha 200 literesnél kisebb, meg se próbáld. Ebben elvan néhány darab, de egy diszkoszos akvárium 500 liternél kezdődik. Ha neked gondot jelent ezt megvenni, akkor hogy fogod kifizetni a villany és a vízszámlát? 28-29 fokos víz kell nekik, ekkora akváriumra már elég nagy a világítás, legalább 10ezerrel lesz több a kiadásod. A külső(k) szűrő is 50-80 ezer forinttól kezdődnek ekkora mérethez.
Ráadásul csak pontosan beállított lágy vízben tarthatóak, egy RO készülék sem olcsó mulatság, tescos osmo vízzel kicsit sokba kerülne feltötlteni.
Tehát ne azon gonolkozz, hogy milyen gyorsan nő, hanem hogy tudod-e ezeket biztosítani.
*úgy értem legalább 10 ezerrel lesz több a kiadásod villanyszámlák miatt havonta.
**külső szűrő(k)
a neten azt olvastam 1 tenyésztői oldalon, h 150 a minimum(2nek) . én 108 literre gondoltam, aztán 1 nagyobbra. A minőségi vizet 100%osan tudom biztositani, mert forrásvizet használok, és a legkényesebb halak is megélnek nálam. Valószínűleg a diszkoszozásról le kell mondjak, mert nem elég az úszótér, amit biztosítani tudok nekik jelenleg. Viszont azt tudtam h 10 évig élnek, és reménykedtem hogy csak 1-2 éves korukig érik el a teljes méretet, ezek szerint ez igaz.
A 108ast biztos meg fogom venni. majd teszek bele mást. hát mnah, ez van :))
Júúúúj...
Nagyon érdekelne, hogy mik azok a kényes, lágyvizes halak, amik megélnek nálad forrásvízben.
Ezek a lehető legkeményebb vizek, telis-tele oldott ásványi anyaggal.
Itt van például a Fonyódi, ami viszonylag "lágynak" mondható:
Nézd már meg az oldott ásványi anyagokat!
Kiszámolhatod, de elárulom, hogy nem a 0-5 Nk közötti diszkoszos vízbe tartozik, hanem a 30 Nk felettibe. 20 fölött meg nem tartunk benne halat, a legkeményebb csapvizünk sincs annyi.
És te így akarsz diszkoszozni?
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy pontosan milyen forrásvizet használsz és hogy milyen halakat tartasz benne. Meg hogy kevered-e csapvízzel, vagy gyantázod RO-zod vagy mit csálsz vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!