Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az akvárium vize iható víz?

Az akvárium vize iható víz?

Figyelt kérdés
Van valami káros hatása?
2011. ápr. 13. 18:18
1 2 3
 11/21 gfero ***** válasza:

platypus

menyire finnyás vagy még hogy nitrit ha az ember akvárium vizet akar inni akkor hajrá az előbb meg lebeszélted szegény embert egy jó halvacsoráról ez nem volt szép

2011. ápr. 13. 18:44
 12/21 anonim ***** válasza:
Meg lehet inni, de nem túl egészséges. Gondolj bele, nem csak a halak ürüléke van benne, hanem a bomló haleledel, rothadó vörös szúnyoglárva (ha azzal is etetsz) és mindenféle baci is lehet benne. A tóból is lehet inni, sőt a wc-ből is, meg a fürdővízből is, de csak akkor, ha nincs más és éppen szomjan akarsz halni.
2011. ápr. 13. 18:44
 13/21 anonim ***** válasza:

Hát, én a saját akváriumom vizéből merek nyelni, máséból (egyes kérdezőkéből) viszont nem szívesen :)

Néhány kortytól nem lesz baja az embernek egy normális akvárium vizétől.

A nitráttartalom jó szűrés mellett alacsonyabb, mint egy nitrátos kútnak.

Vegyszereket nem használok, még vízelőkészítőt sem, viszont a növénytápszerben sok a fémvegyület. Ezektől tartanék egy kicsit, de érdekes amúgy, hogy a növénytápszerek összetétele nagyon hasonlít a béres cseppre. Tehát ez sem lehet vészes.

Aztán ott vannak még a baktériumok, paraziták. Ez attól is függ, hogy mit és honnan vásárolsz. Egy évek óta "érintetlenül" üzemeltetett akváriumba szerintem kb, annyi veszélyes kórokozó lehet, mint a csapvízben.

Tehát szerintem iható, de azért nem érdemes szórakozni vele, kinek kell egy hasmenés?:)

2011. ápr. 13. 18:49
 14/21 anonim ***** válasza:
45%
ha tele van piranával nem innék bele. mert túl széles mosolyt varázsolna az arcomra.
2011. ápr. 13. 19:21
 15/21 anonim ***** válasza:
Inkább igyál egy sört..xd
2011. ápr. 13. 19:47
 16/21 Platypus ***** válasza:

Én már csak ilyen ünneprontó finnyás dög vagyok :) Titokban meg minden este aranyhalból főzök halászlevet akváriumvízben.

A pisiben egyébként nincs nitrát, csak karbamid, ami nem mérgező. Mondjuk létrejöhet belőle, a karbamid ammóniává bomlik amiből a baktériumok képesek nitrátot csinálni.

2011. ápr. 13. 19:54
 17/21 anonim ***** válasza:
Én nem próbálnám, tényleg tiszta ürülék, vizelet, tudom, ha takaritják, akkor nem olyan, de én már tapasztaltam, hogy nyálkás is a vize egy kicsit.
2011. ápr. 13. 20:29
 18/21 anonim válasza:

Mondjuk én amúgy is mernék inni a saját akváriumom vizéből de most biztos.

Tegnap takarítottam külső szűrőt mostam át az aljzatot és cseréltem a víz 50%-át. :D

2011. ápr. 13. 20:48
 19/21 anonim ***** válasza:
A gekkóm néha iszik belőle és semmi baja. Ha lenne macskám, az is inna, csak az már halászna is mellé.
2011. ápr. 13. 22:06
 20/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem öntesz a vízbe semmit, akkor iható, de ha vegyszerezed, akkor nem. Na meg az se mindegy mennyi ideig rothasztod, vagy mindig friss e valamennyire.
2011. ápr. 13. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!