Az akvárium vize iható víz?
platypus
menyire finnyás vagy még hogy nitrit ha az ember akvárium vizet akar inni akkor hajrá az előbb meg lebeszélted szegény embert egy jó halvacsoráról ez nem volt szép
Hát, én a saját akváriumom vizéből merek nyelni, máséból (egyes kérdezőkéből) viszont nem szívesen :)
Néhány kortytól nem lesz baja az embernek egy normális akvárium vizétől.
A nitráttartalom jó szűrés mellett alacsonyabb, mint egy nitrátos kútnak.
Vegyszereket nem használok, még vízelőkészítőt sem, viszont a növénytápszerben sok a fémvegyület. Ezektől tartanék egy kicsit, de érdekes amúgy, hogy a növénytápszerek összetétele nagyon hasonlít a béres cseppre. Tehát ez sem lehet vészes.
Aztán ott vannak még a baktériumok, paraziták. Ez attól is függ, hogy mit és honnan vásárolsz. Egy évek óta "érintetlenül" üzemeltetett akváriumba szerintem kb, annyi veszélyes kórokozó lehet, mint a csapvízben.
Tehát szerintem iható, de azért nem érdemes szórakozni vele, kinek kell egy hasmenés?:)
Én már csak ilyen ünneprontó finnyás dög vagyok :) Titokban meg minden este aranyhalból főzök halászlevet akváriumvízben.
A pisiben egyébként nincs nitrát, csak karbamid, ami nem mérgező. Mondjuk létrejöhet belőle, a karbamid ammóniává bomlik amiből a baktériumok képesek nitrátot csinálni.
Mondjuk én amúgy is mernék inni a saját akváriumom vizéből de most biztos.
Tegnap takarítottam külső szűrőt mostam át az aljzatot és cseréltem a víz 50%-át. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!