Mit tennél talajnak tengeribe?
Jó, tudom, hogy már fárasztó a sok hülye kérdésem, na de mégis. Csak kíváncsi vagyok.
Korallzuzalék és élőhomok keveréke?
Az élőhomokra azt mondta a srác, hogy ha azt rakok, akkor ki kell venni a halat, mert az nagyon repül és tök fehér tőle a víz 1 napig :/
Köszi szépen, ezt nem is láttam, de nagyon jó ötlet.
Még tényleg olvasnom kellene sokat :/
"Még tényleg olvasnom kellene sokat :/"
Öröm végre ezt olvasnom így hetek után :)
Hallod hable, most néztem már utánad, mert sasa azt írta, hogy hetek óta itt kérdezgetsz már. Elég sokat gyaorikerdesezek, de a mangrovés kérdés előtt még nem láttalak. Ez most komoly, hogy semmi tapasztalatod nincs, de egy másik topicban meg tanácsokat osztasz, hogy más milyen fénycsöveket vegyen? Hát hihetetlen... Tudod egyáltalán mi a különbség az általad emlegetett fémhalogén (ami csak egy típus, olyan mint pl. a neon, vagy egy villanykörte - ezzel nagyon hasznos választ adtál) és a szintén általad írt coralstar fénycső között?
Olvass már légyszíves, vagy ha mész a magad feje után, akkor legalább másokat ne hülyíts. Elmondtuk, hogy ne itt kérdezz, mert a kérdésedre hozzád hasonló (bocs) de amatőrök válaszolnak, és mások is hülyeséget fognak csinálni.
Fémhalogént láttam már sokfélét, mert egy discotehnikai boltban nőttem fel, ami itt van mellettünk.
Van itthon egy 150 Wattos fémhalogénünk Cool tube-al, de már régi.
Fémhalogénből a 10ezer K-s jó a tengeribe, ezt olvastam.
Én az akváriumhoz 36 Wattos Pl csöveket használnék, White/Blue és Blie/Blue-t, 2x36Watt.
A Corallstar egy kék neon. A Tungsramba van T5-ben is, 20ezer Kelvines, tengeribe használható, ilyenem nincs.
Van viszont "Marine Blue Moon" neonom, mely olcsóbb, 400 és 500 nanométer közt világít, pont mint a Corallstar.
Az Aquastar meg egy 10ezer K-s kékesfehér neon, amit használnak tengeri akváriumokhoz is és édesvizihez is. ilyenem van.
Kreáltam már egy nagy tábla ledes lámpát is régen. Ismerem a nagyfényerejű ledeket de se a szine nem tetszik, se a sok pötty a vizen. Csináltam olyat is hogy csak kék + piros led, növényekhez, de azt még a halak is utálták. Láttam hogy tengeribe is kínlódnak ezekkel.
A sima tűlábas halogénből van itthon egy zsákkal, 20-tól 100 wattosig, az meg nem jó semmire, kevés lument ad le és csak 3000 Kelvines lehet kb.
A Tengeri akváriumhoz hülye vagyok, de a fényekhez nem :/
Amúgy meg írhattál volna te is választ arra a kérdésre, mert azzal hogy nem írtál semmit, sokat segítettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!