Mit tennél talajnak tengeribe?
Jó, tudom, hogy már fárasztó a sok hülye kérdésem, na de mégis. Csak kíváncsi vagyok.
Korallzuzalék és élőhomok keveréke?
Az élőhomokra azt mondta a srác, hogy ha azt rakok, akkor ki kell venni a halat, mert az nagyon repül és tök fehér tőle a víz 1 napig :/
Jaj, eddig leszívtam a talaj felét, elfáradtam.
Értelmes volt, hogy beleszórtam korallzuzalékot is, mert azok most beakadnak mind a leszívócsőbe :)
És még mennyi ilyen hülyeséget fogsz csinálni, ha mész a magad feje után.
Hidd el, jobb ha hallgatsz ránk. Ez most csak lehet épp csak bosszúság, de a következő az élőlényeid életébe kerülhet. Nem akarunk mi rosszat.
Naja.
Leszívtam az egészet. Akkor megyek a Westendbe, veszek egy zsák élő talajt, aztán sérvet kapok. Majd ha felépültem szólok :)
Még nem indultam el, de hát ha a talaj is élő,
előbb a talajt kéne leraknom, és rá a követ. Nem?
A Westendbe van egy nagy tengeri akvárium, de ott élőkövet szerintem nem árulnak, de azt azért megnézem.
És ha az élő talajt megvenném zacskóban, aztán beraknám a vízbe, az megdöglik ha nincs még mellé élőkő?
De nem fog olyan sok idő eltelni, és kövem is lesz.
De, ebben igazad van, az is élő, de a kövek szűrőfunkciót is ellátnak amellett, hogy sok kis élőlény van rajtuk. A talaj fizikai adottságai miatt erre alkalmatlan, hacsak nem 15 centist akarsz(de nem akarsz egyelőre, és ebbe ne is menjünk bele).
Én azt mondom továbbra is, hogy élőkövet vegyél inkább azon a pénzen. Pl, ha nem raksz be most aljzatot, akkor egy kis idő után meglátod, hogy az üveg alján hol van olyan hely, ahol megül a kosz. Na majd ott kell fejlesztened az áramlást, ha van aljzatod, akkor ehhez elég erős szem kell. A köveket pedig rakd majd csővázra, sokkal kevésbé ül meg alattuk a kosz majd. Ezek apróságok, de nagyon sokat jelentenek.
"A köveket pedig rakd majd csővázra"
Ezt kifejthetnéd bővebben, légyszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!