A szűrőm működik, de nem levegőztet. Mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
A segítségeteket kérném. Két hónapja még azért írtam,mert az Eheim szűrőmből dőlt a levegő, túl sok volt. Most naponta kell babrálnom, mert semmi levegőt nem ad le. A vízet rendesen nyomja ki. Talán a szivacsot kellene kicserélnem?
Köszönöm a válaszokat! K.
2011. ápr. 8. 21:30
1/10 gfero válasza:
biztos el van tömődve szed szét és a fejét is mosd ki rendesen a csövet is nézd meg ha nincs eldugulva.
2/10 anonim válasza:
A cső csatlakozásánál vízköves lehet.
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Sajnos sokszor szétszedtem, hátha valamit rosszul csináltam...de semmi. És sajnos nem is vízkövesedés.:-(
2011. ápr. 8. 21:39
4/10 gfero válasza:
a szivacsnak nem sók köze van hozzá ,nem tetted túl a víz alá a szűrőt?a levegőcsövet átnézted?a rotor részét is mosd ki lehet hogy tele van valamivel.
5/10 A kérdező kommentje:
Levegőcső átnézve.:-)Kb. egy centire van a felszíntől, ha lejebb teszem le is áll a levegőztetés. Ami láthatóan tisztítható, kitisztítottam. Az a furcsa, hogy közben nyomja ki a vízet, tehát úgy gondolom mennie kéne,nem?
2011. ápr. 8. 21:53
6/10 anonim válasza:
Fújjál bele szájjal a levegőcsőbe.
7/10 Salx Narval válasza:
Vagy elállítottad a levegőztető szabályozót, vagy pedig vízköves.A vízkövet a csövecske csatlakozási pontjánál keresd, pontosabban annak a kis csonknak a közepében amire rá kell dugni.Ez a nyílás alig 1mm-es és hamar vízkövesedik.Érdemes havonta levenni az egész kiömlő részt és vízkőoldóban átmosni.
8/10 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen problémám de rájöttem hogy a végét felfelé kell tartani és fúj bele egyszer .
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :-)
2011. ápr. 11. 07:13
10/10 anonim válasza:
Tizenkét év múlva nekem is ugyanez volt a problémám, fejjel lefelé fordítottam, belefújtam, most vígan fújja a levegőt.
Sajnos, egyszer elárasztotta a szobát, mert nem figyeltem fizikaórán, azóta nem fújt levegőt, de most néhány napra elmegyünk, és a külön légpumpa nem megy 0-24-ben, mert a visszafolyás gátló szelepeim rendszeresen szétjönnek, így talán meg van oldva. A tetején lévő lampába kötöttem a csövet, így nem is fog még egyszer kiönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!