Ó, te Jó ég! Félszemű hal?
Most vettem észre, hogy az egyik pink dániómnak hiányzik az egyik szeme! Csak rózsaszínes-piros folt van a helyén, a másik szeme az jól van és a többiek is jól vannak. Mi miatt lehet? Lehetséges, hogy kicsípték neki? Megállás nélkül kergetőznek, csipkedik egymás farkát szóval nem lehetetlen szerintem. 66 literes akvárium, vannak még guppik ill. egy betta hím aki nagyon nyugodt, nem hiszem, hogy ő volt. Már nagyon sok ideje együtt vannak ebben az akváriumban.
Úszni úszik, nem rendellenesen, egy kicsit mintha lassabb, nyugisabb lenne.
vagy lehetett valamilyen bacis fertőzés is én vízben simán el tudom képzelni (nekem is volt ilyen halam)
Másrészről...
szerintem a kaját simán megtalálják, hiszen a többi hal is hullámokat kelt (gondolj arra, amikor a Balatonban elúszik a lábad mellett egy nagyobb)
A pink dánió egy genetikai mutáns, aminél előfordul az ilyen. A fogyasztói társadalom generálta állatkínzál szánalmas végterméke. Akvarisztikai körökben etikátlan a tartása.
Annyit tehetsz érte, (értük) hogy a jövőben a vásárlásával nem fokozod iránta a keresletet.
Rendben, köszi a válaszokat.
Utolsó: igen, tudom :)
Én egy Normani-t vettem úgy, hogy már alapból félszemű volt, illetve azt már ingyen adták a többi mellé.
Ennek világít a szemöldöke kéken, viszont csak az egyik oldalon világít és szegénykém így nagyon gázul néz ki :)
Más baja nincs neki, ettől függetlenül jól elvan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!