Miért algásodik az akváriumom?
Figyelt kérdés
Egy kis nano akváriumom van, 1 betta él benne.Szerintem mindent jól csinálok, szűrő állandóan megy, hőmérséklet 26-27 fok,de iszonyúan algás az akvárium! Nemrég vettünk bele még több vízinövényt, remélve hogy javul a helyzet, de még mindig algásodik. Talán a világítás túl kevés? 1db 8 wattos fénycső van benne. Részleges vízcserét minden héten csinálok.2011. ápr. 3. 12:25
1/20 anonim válasza:
Fény = Alga Az alga nem azért keletkezik mert kevés a növényed, vagy nincs szűrőd..ha van akkor is keletkezhet...vannak külömböző algásodás gátló folyadékok, de a legegyszerűbb a beszerzel valamilyen algaevő halat(Anci) vagy csigát..amilyet az akvárium mérete megenged
2/20 A kérdező kommentje:
a maláj tornyoscsiga jó lenne?
2011. ápr. 3. 12:39
3/20 anonim válasza:
A maláj tornyos általában a talajra lehullott kaját fogyasztja el.
4/20 A kérdező kommentje:
oké köszi!
2011. ápr. 3. 12:51
6/20 A kérdező kommentje:
annak nem kicsi a hely?
2011. ápr. 3. 12:58
8/20 A kérdező kommentje:
ja bocsi azt elfelejtettem :S 21 literes
2011. ápr. 3. 13:00
9/20 anonim válasza:
Hát igen, annak elég kicsi...és sajnos a többi ilyen alga evő állatnak is, esetleg úgy tudod, hogy veszel egy kicsit, és mikor megnő, mindig beadod a kisállat kereskedésbe és megint egy kicsi, vagy veszel egy mágneses alga lehúzót, legalább az üveget le tudod vele húzni... Akvarisztika szaküzletbe nézz be szerintem, szívesen segítenek benne..
10/20 A kérdező kommentje:
van mágneses algakaparóm, akkor azt bevetem...majd kitalálok valamit...
2011. ápr. 3. 13:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!