Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mitől pusztulhatnak a halaim?

Mitől pusztulhatnak a halaim?

Figyelt kérdés

Mielőtt arra gondolnátok hogy az 5 literes befőttes guppis, vagy egy gömb akváriumos aranyhalas kategóriájába tartozom, sajnos nem.

Van egy 35 literes akváriumom. Vízcsere heti 20%.

Szűrése egy aquael fan mini, míg a vízhőmérséklet 24-és 25b fok körül mozog. Etetni Sera tápokkal, valamint fagyasztott vörös szúnyog lárvákkal szoktam.

Az akváriumomban 5 ottocilius van + került bele 9 endler guppi.A halak pénteken kerültek be. A guppik sajnos fogyásnak indultak. Bekerült 3 hím, 6 nőstény. Szombaton sajnos elpusztult egy nőstény, tegnap egy hím, ma meg egy nőstény és egy hím. Egyszerűen nem tudom mi lehet a baj. Már a sírás, és az idegbej kerülgetett.(egyszerre sírtam, és huszármiatyánkoltam)Körülbelül 3 hónapja tanulok a haltartásról, átolvastam a Horn-Zsilinszky Bibliát, kezdőkhöz képest elég sokat tudok a halak igényeiről, tartásuk feltételeiről. És mégis. És mégis nem tudom eltartani a legkönnyebben tartható fajok egyikét. Egyszerűen nem tudom mi lehet a baj. Nagyon szomorú és csalódott vagyok, mert tudom hogy mások gömbaksiban tartanak fél évig egy aranyhalat, vagy befőttesben bettát, én meg ilyen jónak mondható körülmények között a Poecilia wingeit kifingatom.

Nagyon sajnálom hogy ilyen hosszú lett, de egyszerűen nem értem mi történik a 4 üveg közt, és mi a baj.

2011. márc. 30. 22:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Igen, az utánam következők nagyon jókat mondtak, csak akkor vegyszerezz, ha vannak betegségre utaló jelek, mert különben többet árt, mint használ.

Én egy ilyen kicsi akváriumba nem ajánlok mattenfiltert, mert rengeteg helyet elvesz és csúnya is. Én 70 literesben próbáltam elrejteni, nem sok sikerrel. Inkább egy ilyen kis külső szűrőt dobj össze, mint ezek:

[link]

De a javasolt gyakori vízcsere is szinten tudja tartani a nitrát, nitrit és ammónia mennyiséget.

2011. márc. 31. 23:07
 12/15 anonim válasza:
nekem a vörös szúnyoglárvától már kaptak bélcsavarodást a halaim, azóta a lemezes tápot is összetörve adom oda nekik, és inkább pulykaszívmixet adok nekik mirelit kaja gyanánt. én piranhákat tartok, de volt már nekem is mindenféle halam. Plusz nekem 120 literes akváriumban van 5 halam, neked 35 literesben 14... :S Nem szabad ennyit! :) Max a felét.. Gondolj bele te is idegbajt kapnál ha egy pici szobában kéne élned még 10 emberrel! Vízcseréknél mindig használj metilinkéket és nem árt beszerzni szűrőt és porlasztót. A hőmérséklet szerintem jó.
2011. ápr. 9. 12:52
 13/15 anonim válasza:
előző vagyok, kiegészíteném hogy ha vizet teszel bele az akváriumba várd meg mindig amíg kimegy belőle a klór. Ha szándékozol venni cuccokat az akváriumba, szűrőt, porlasztót stb akkor "pacific" márkájút keress, ez olcsó és minőségi - garantálom! üdv és sok sikert
2011. ápr. 9. 12:55
 14/15 Frontosa ***** válasza:

Metilénkéket (amit az előző hozzászóló írt) még véletlenül se használj vízcseréknél! Az egy fertőtlenítő szer, csak az előző hozz!

És ha már itt tartunk a Pacific szűrők egyáltalán nem tartoznak a minőségi kategóriába, sőt.

Üdv,

2011. ápr. 9. 14:49
 15/15 anonim válasza:
Szerintem meg az árához képest igenis minőségi. A metilénkékről meg annyit, hogy amikor elmulasztottam használni lettek belőle problémák, amikor használtam, abból még soha. :) Én nem vagyok nagy akvarisztika-zseni, de a tapasztalataim megosztása nem hiszem, hogy félrevezető lenne.
2011. júl. 2. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!