5 literes befőttes üvegbe, kb. hány db guppit tarthatok?
Egy dologban reménykedem teljesen ősintén!
Miután ezzel kb. 9 ponton szegted meg szándékosan az állatvédelmi törvényt, tiszta szívemből remélem, hogy eljön az az idő, hogy emiatt egyszer sittre vágnak, és beb@sznak egy hasonlóan nyomorult helyre gondolkozni egy kicsit, egy másfél mázsás kafferbivaly kancigány mellé.
Elpusztulni éppen nem fognak benne a halak.
Mikor nekem szaporodtak a guppijaim, csak 2 akváriumom volt amibe már nem fértek, így kénytelen voltam párat egy 5 literes befőttesüvegbe áttenni, bele pár növény és éltek vígan, mint hal...
TE JÓ ISTEN! Most komolyan mondod hogy képes voltál guppit tenni egy 5 literes befőttes üvegbe?!
Akkor most elmondom a hibáidat:
1. Olvasd el az állatvédelmi törvényt! Kör alakú dolgokban nem lehet gerinces állatot tartani!
2. Szűrő? Megfelelő hőmérséklet? A vízminőség beállítása, a biológiai egyensúly? Tudod te egyáltalán mik ezek? Olyan dolgok, amik szükségesek a halak számára, de egy ekkora izében nem lehet megvalósítani!
3. A guppinak minimum 30 liter kell! Ha endler guppik, elég 20 is, de csak néhánynak. És TÉGLALAP alakú akvárium!
4. Azt mondják, a guppik nem túl kényesek. De azért ennyi nekik is kell!
Remélem egyszer szerez valaki bizonyítékot ellened és feljelent az állatvédelmi hatóságnál!
És tiszta szívből kívánom neked, hogy zárjanak be egy sötét, ablaktalan kör falú cellába 2 kigyúrt bűnöző izompacsirta és 3 másik ember mellé!!!!! Mert aki képes így bánni egy állattal, az ezt érdemli, főleg az olyan, aki még azt sem képes felfogni (és nem is akarja), hogy miért rossz ez így!
Mikor még halaztam nem volt semmilyen állatvédelmi törvény, ennek már vagy 15 éve.
És köszönik szépen, jól érezték magukat a halaim az 5 literesben is.
sőt!
Sosem volt vízszűrőm, se levegőztetőm.
Ellenben volt sok növényem és volt egy 12 literes akváriumom amiben kb. 7-8 évig élt 4 neonhal úgy, hogy évekig nem volt cserélve a vizük, annyira beállt öntisztulóra.
Csodaszép akvárium volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!