Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen halakat tegyek egy 54...

Milyen halakat tegyek egy 54 literes akváriumba?

Figyelt kérdés
2011. márc. 26. 10:51
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát, fontos, hogy mit szeretnél.

Néhány opció:

1.

-1 mézgurámi pár vagy egy sziámi harcoshal

-10 neonhal

-5 törpe szívóharcsa

2.

-10 baroras urophthalmoides

-5 törpe szívóharcsa

-10 red cherry garnéla

3.

-10 endler guppi

-5 törpe szívóharcsa

-10 red cherry

4.

-8 kolibrihal

-5 törpe szívóharcsa

Minden mellé rengeteg növény.

2011. márc. 26. 11:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Az első párosítás tetszik a legjobban. De ha elhagyom belőle a törpe szívóharcsákat az nagy gond?
2011. márc. 26. 12:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Üdv! 54-literes akváriumba mindenképpen kisebb fajta halakat ajánlok! Nekem mikor 54 literesem volt plattikat, guppikat tenyésztettem benne, nekik való! De lazacoknak is megfelel, például neonhal..vagy esetleg betta! 1 algaevő meg néhány harcsa (páncélos, panda)
2011. márc. 26. 12:39
 4/9 anonim ***** válasza:

Természetesen elhagyhatod a törpe szívóharcsákat. Nekem sincsenek, nálam garnélák és csigák algáznak valamennyit, de ha jól beállítod az akváriumot, nem lesz jelentős algaképződés. Ha meg algásodik, akkor az állatok nem sokat segítenek.

Jobb is, ha kevesebb halad lesz, sok csalódástól megóvhat ha nem telepítesz túl.

2011. márc. 26. 13:28
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én egy sziámi harcoshal párost szeretnék, és neonhalakat. De nagy gond ha mondjuk 10 helyett csak hatot veszek? Mert tényleg nem szeretnék nagyon sok halat, de mégis legyen látványos, és ők is érezzék jól magukat.
2011. márc. 26. 14:24
 6/9 A kérdező kommentje:
Ja és a sziámi harcoshalak és neonhalak általában mennyibe kerülnek?
2011. márc. 26. 14:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Neonból 10 a minimum. Kis csapatban félnek, stresszesek lesznek, kifakulnak, megbetegszenek, elpusztulnak. Bettából pedig 1 hím 3 nőstény felállás kell, 1 nőstényt nem szabad, mert halálra fogja szekálni (sajnos szó szerint).

Boltfüggő mi mennyibe kerül, ha pesti vagy az Aquadepo-ból vegyél halat, de nézz szét akvarista.hu-n is.

2011. márc. 26. 15:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nem javaslok a sziámi mellé egy nőstényt sem. Pont a leírtak miatt, mert halálra kergeti őket. Jó, ha 3 van, akkor 2 pihen. De mi értelme, hogy állandóan bújkálnak? Egy 200 literes akiban elvannak, nem zavarják egymást. De 50 literben ez a helyzet kerülendő. Neonból pedig nem is mutat a 6, meg nem is érzik jól magukat. Legyen csak meg a 10.
2011. márc. 26. 18:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Ja és az áruk.

Neonból a sima 120 ft körül van, de neked vörös neont kellene venned, mert a simának túl sok a 26 fok, a bettának viszont annyi kell. Így már 300 ft az áruk kb.

A bettának olyan 700 forint a sima, de a különlegesebb (half moon például) már 2-3000 ft. De gyönyörű a sima is, nem kell erre költened, meg boltban be sem szerezhetőek.

2011. márc. 26. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!