Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nano tengeri akvárium 70 liter?

Nano tengeri akvárium 70 liter?

Figyelt kérdés

1 élőkövet raknék bele, láttam tengeri növényeket amik tetszettek, alulra meg korallzuzalékot és homokot.

Tengeri só 2 kiló az 2000 Ft ez 60 literhez elég.

És vennék egy sűrűség mérőt az 1200 Ft.

Néha csinálnék egy 25% vízcserét ez ilyenkor 500 Ft lenne.

Szerinted elég lenne egy külső szűrő hozzá (lehabzó és egyebek nélkül)?

Csak mert én még életemben nem csináltam ilyet.

Arra gondoltam, hogy tengeri garnélát tartanék benne, az tisztítaná az aljzatot és tengeri csigákat, vagy valami picike állatot. No aztán lehet hogy hülye ötlet az egész.

2011. márc. 23. 01:13
1 2
 11/16 Platypus ***** válasza:

14.02: Regisztráltam a korallszirtes akváriumra, de még nem hagytak jóvá. Nem dobnál meg itt egy emaillel, ha szépen megkérlek?

Hogy pontosan mikre van szükségem azt még én se tudom. A Caulerpa prolifera biztosan jó faj, és még van valamilyen Ulva és Chaetomorpha faj is, amit láttam alacsonyabb sókoncentrációjú akváriumban, de még nem sikerült pontos információkat szereznem. Elég kevés a fellelhető információ a témában.

2011. márc. 23. 18:00
 12/16 A kérdező kommentje:

Na hoztam egy kis darabot a növényből :)

Azt mondták tényleg nincs tengeri növény, és ez moha.

Pedig én már növénynek néztem.

[link]

[link]

Eddig van sós vizem, most kevertem be, és 1 belső szűrő, meg 1 kis vízpumpa ami nyomja a vizet egy műanyagtartályba, az lesz a biológiai szűrő (aztán lehet, hogy a műanyag tartályt lecserélem majd egy üvegre).

[link]

[link]

[link]

Meg van ez a hőmérő és sűrűség mérő egyben, amit odatapasztottam az elejére, de azt nem vágom, hát annak a sűrűségmérő része nem mér semmit.. nem értem hogy azon mit kell nézni, mindegy még állat úgy se lesz benne és kb annyi sót raktam ami jó mennyiség elvileg.

[link]

[link]

[link]

2011. márc. 23. 20:20
 13/16 Platypus ***** válasza:

A sűrűségmérőt nem szabad letapasztani, csak lebegnie kell a vízben. Minél több látszik ki a nyakából, annál sűrűbb a vized. Van rajta egy skála, azt kell nézni.

A növényed nem moha, hanem alga. Hol szerezted?

2011. márc. 23. 20:27
 14/16 A kérdező kommentje:

Ja dehülyevagyok.

Csapvízben normál akváriumban ilyen:

[link]

Sósvízben meg ilyen, tényleg mér valamit.

Zöld csíknál kell lennie, akkor jó a sómennyiség, hát majdnem jóra kevertem.

[link]

A növény darabokat az Atlantiszból kaptam ingyen tesztelésre :) Ha megmarad akkor jó, nálam több fény van mint ott. Viszont majd kell venni egy még nemtom milyen csövet, mert ami van most nekem az csak daylight cső és az nem lesz jó erre.

2011. márc. 23. 20:51
 15/16 anonim ***** válasza:

Te nem akarlak elkeseríteni, de ez az akvárium így tengeri élőlény tartására tök alkalmatlan.

Az aerob biológiai szűrés egy tengeri akváriumban több kárt tesz, mint hasznot (ellentétben az édesvízzel ahova tökéletes). A külső szűrőd és a belső szűrőd helyből kuka.

Lehabzót pedig mindenképpen ajánlanék, ahogy azt is, hogy inkább gyere oda olvasni amit linkeltem neked, minthogy egy istentudja milyen kókler boltra hagyatkozva összevásárolj minden hülyeséget.

Az utolsó képen az az aljzat ugye nem növényi táptalaj? Mert ha azt berakod sósvízbe akkor vége az egésznek... Az tele van foszfáttal (a növények számára), de a tengeri akváriumban a leg minimálisabb foszfátszint is olyan algásodást idéz elő, hogy leülsz helyben...

A "növényed" meg sima alga, a jég hátán is megél, nincs nagy jelentősége ha túlél vagy sem.

2011. márc. 24. 10:12
 16/16 Platypus ***** válasza:

Speciel ezekkel a felszerelésekkel és az algával gyönyörű Artemiás akváriumot lehet belőle csinálni. A szűrő beszívó részére szivacsot kell operálni, különben benyeli a rákokat. Az Artemia elsőre nem tűnik túl izgalmas állatnak, de nagy sűrűségben lehet tartani és nagyon tudnak nyüzsögni.

Az igaz, hogy az atlantiszra nem szabad hagyatkozni technikai kérdésekben, fura dolgok vannak a boltban. Tök olcsón lehet beszerezni náluk cuccokat, de tanácsot nem szabad tőlük kérni. A tengeri akváriumuk gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint a kérdezőé, csak már van benne egy adag hal meg üres korallváz.

2011. márc. 24. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!