Minden kő mehet az aksiba ami kiállja az "ecet tesztet"?
Ecet 20%-os legyen, de jobb lenne a sósav, ecet gyengébb sokkal.
Kifőzni pedig nem kell, csak kis adagonként lavórban vagy 15x átmosni.
Nem!
Előszöris az ecet nem valami erős, én sósavval tesztelem.
Ezen kívül lehetnek benne fémeket tartalmazó részek, ez szabad szemmel is látszik, mert rozsda színű. Ilyen se ajánlatos az akiba.
Az is számít, honnan van a kő. Sinek között pl. nagyon jó kis bazalt van, de a sinrül beleivódik a vas, meg nem kell bemutatni, milyen más szennyeződések is érik azokat a köveket.
Aljzat választásnál pedig az is szempont, (szemcseméreten és színen kívül) hogy milyen a szemcse alakja, mert aljzatlakó/turkáló halakhoz csak tompa szélűeket rakhatsz.
(zúzalék tehát nem a legjobb, mert elég éles)
Most az jutott eszembe, hogy nekem van olyan kövem amiben ilyen rozsdás csíkok vannak, mintha vas lenne. Az már ránézésre is rossz a halaknak, pedig a vas nem biztos hogy pezseg :)
Aztán van egy kis darab sötétzöld kövem is, az jól néz ki, de azt se tudom mi az, azt már raktam akváriumba régen és nem volt baj belőle.
Meg ami ilyen kristályos szerű és tök jól néz ki, az szerintem mindegyik rossz akváriumba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!