Doruss kérdése:
ADA Agua Soil talajt szeretnék venni, annak ellenére, amit írtak, megvegyem? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Netről szeretném megrendelni. Az ismertetőben ezt írják:
"A talaj - ültetés vagy egyéb okból történő - felkavarása a vizet időszakosan zavarossá teheti, a megfelelő szűréssel ez egy idő után eltűnik. Ilyenkor azonban az ammónia eltávolítása érdekében mindig javasoljuk az egyszeri nagyobb (akár 80-90%-os) vízcserét."
Ez szerintetek vonatkozik a talajporszívózásra, az algaevők enyhe turkálására? Vagy arra, ha beültetek néha egy-egy növényt?
2011. márc. 15. 15:38
1/8 anonim válasza:
A algaevők piszkálása annyira nem bántja szerintem, de 1 növény beöltetése már a határon van...
Szerintem vedd meg, az ADA talajok a legjobbak.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! És az úgy jó, hogy ha növényt akarok beültetni, azt takarítás előtt csinálom, és utána végzem el a szokásos 30%-os cserét?
2011. márc. 15. 15:51
3/8 anonim válasza:
Ha a vízcsere talajporszívózással egybe van kötve akkor baj nem lehet...:)
4/8 A kérdező kommentje:
Jó, akkor megveszem :) köszi!
2011. márc. 15. 16:24
5/8 Platypus válasza:
Szerintem ezt a talajt nem talajporszívózáshoz találták ki. A növényes akváriumokban brutál erős szűrést használnak, így védekeznek a mulm ellen. Mivel alul táptalaj van, és gyakran ültetnek gyepet, ezektől nem lehet hatékonyan porszívózni. Ha átlagos szűrésed van, és rendszeres porszívózásra szorulsz, akkor inkább egy más talajt választanék a helyedben. Az égetett agyaghoz érdemes egyedül ragaszkodni, van sok más márka is, amik nem tartalmaznak annyi ammóniát.
6/8 A kérdező kommentje:
Értem... de akkor milyen talajt vegyek, ami jó a növényeknek, van benne tápanyag is de nem spéci növényes akváriumokba való?
2011. márc. 15. 17:44
7/8 Platypus válasza:
Szerintem az a legegyszerűbb, ha veszel valamilyen szimpla égetett agyag talajt, pl. manado, shrimp sand, akadama. Ezek általános talajok, ahogy az ADA aqua soil is, tehát alá kell még rakni a táptalajt. Az ADA abban különbözik, hogy az általános talajban is van valamennyi tápanyag, de az önmagában nem elég egy növényeshez, tömény táptalaj az alá is kell. Ha veszel egy másik általános talajt, és csak ott raksz alá táptalajt, vagy táptablettát, ahol a gyökértápot igénylő növények vannak, akkor nem lesz gond a porszívózással.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor szerintem inkább JBL Manadot veszek. Az úgy a legegyszerűbb, egy amatőrebb növényes-halas akváriumba tökéletes lesz.
2011. márc. 15. 21:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!